Nieuwe kunstopdracht voor 'Ik vergeet je niet'
Foto:

Nieuwe kunstopdracht voor 'Ik vergeet je niet'

ROOSENDAAL - Het coronavirus kunnen we niet bestrijden, maar het eenzaamheidsvirus wel. Júist in deze tijd vindt CultuurCompaan het van groot belang dat er aandacht blijft voor iedere burger, ook voor mensen die nu in een isolement terecht dreigen te komen. CultuurCompaan lanceert in co-creatie met CC Bureau voor beeldende educatie daarom dit community artproject. Iedereen – jong en oud – wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen. Opdracht zeven van dit kunstproject is: Woorden van wijsheid.


Voorbereiding

Sluit je ogen en neem even de tijd. Bedenk wat jou moed heeft gegeven, wat toverde die glimlach op je gezicht? Waardoor ben je blij verrast of geraakt in deze bijzondere tijd? Kun je dit in enkele woorden of zinnen samenvatten? Bijvoorbeeld:

• Allemaal alleen en toch allemaal samen.

• Niets is blijvend, behalve de verandering.

• Blijf maar lekker thuis, buiten is het niet pluis.

Tip: Het mag rijmen maar dat hoeft niet per se, schrijf op wat in je gedachten komt.

Tip: Je kunt zelf de tekst extra sierlijk schrijven, maar je kunt ook letters of woorden uit tijdschriften knippen en deze opplakken.

Wat heb je verder nodig?

• Een basisvorm van karton. Ga op zoek naar een kartonnen verpakking, denk aan een leeg doosje hagelslag, een pak rijst of een schoenendoos

• Schaar, Stift, pen, prittstift of sterke lijm, evt. schaar, rode(acryl)verf, tijdschriften.

• Diverse voorwerpen waar je mee kunt stempelen, denk aan dopjes, een sponsje, een vork, saté prikkers, potlood etc. Als je goed om je heen kijkt zul je ontdekken dat je overal mee kunt stempelen.

Uitleg in stappen van het ‘Tegeltje’

1. Knip een stuk karton uit de verpakking. De binnenkant van een doos is wit, op deze witte zijde ga je je tekst en versiering maken (de afmeting maakt niet uit).

2. Schrijf met sierlijke letters je gedachte of je spreuk in het midden van je kartonnetje. Zorg dat het goed leesbaar is.

3. Versier de randen van het karton naar eigen idee door er op te tekenen of door met verf er allerlei voorwerpjes op te stempelen. Tip: herhaal telkens de stempels

Wil je graag meer voorbeelden zien? Bezoek dan onze website voor foto’s en een filmpje. De kunstwerken van de deelnemers worden in één gezamenlijk kunstwerk -een installatie- verwerkt. Als de coronacrisis voorbij is, wordt die installatie in de binnenstad gepresenteerd aan alle inwoners. Lijkt het je leuk als jouw kunstwerk ook wordt tentoongesteld? Ga dan aan de slag en meld je aan door te mailen naar info@cultuurcompaan.nl, met als vermelding ‘Ik vergeet je niet’. Meer informatie op www.cultuurcompaan.nl/ik-vergeet-je-niet of bel naar 06 30 11 84 08.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief