Foto:

Nog een kunstopdracht voor 'Ik vergeet je niet'

ROOSENDAAL - Het coronavirus kunnen we niet bestrijden, maar het eenzaamheidsvirus wel. Júist in deze tijd vindt CultuurCompaan het van groot belang dat er aandacht blijft voor iedere burger, ook voor mensen die nu in een isolement terecht dreigen te komen. 


CultuurCompaan lanceert in co-creatie met CC Bureau voor beeldende educatie daarom dit community artproject. Iedereen – jong en oud – wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen. Opdracht acht van dit kunstproject is: ‘Geluid in beweging’.

Voorbereiding

Is het je opgevallen dat wanneer je je ogen dicht doet, geluiden beter hoorbaar zijn? De afgelopen tijd was het buiten opvallend stil, maar tegelijkertijd hoorde je misschien extra veel. Denk aan de vogels en het ritselen van de bladeren. Met opdracht 8 maak je je eigen ‘geluidsmobile’ aan de hand van materialen die je om je heen kunt vinden. Je mobiel mag 1 cm tot 1 meter lang zijn. De kunstenaars hangen uiteindelijk alle gemaakte werkstukken bij elkaar, zodat ze één grote mobile vormen. De wind zorgt voor beweging. Is er geen wind, dan zorgen we zelf voor beweging. Met onze ogen dicht kunnen we dan luisteren naar het geluid van ons allen samen.

Wat heb je nodig? 

Materialen die geluid kunnen maken als ze elkaar raken. Gereedschap, lege verpakkingen, dekseltjes, bestek, hout, plastic, schelpen, kralen, stenen, ga zo maar door.

Linten of touw om alles aan elkaar te knopen, evt. ijzerdraad of bloembinddraad.

Eventueel verf of stof om kleur aan je mobile te geven.

Een basis waaraan je al je materialen kunt ophangen of vastknopen: een kledinghanger (evt. 2 gekruist), houten latje, bamboestok, tak, krans of haakje.

Uitleg in stappen 

 1. Knip een lint of touw van maximaal 1,5 meter. Houd er rekening mee dat het korter wordt, als je het gaat vastknopen.

  Leg de materialen die je wilt gebruiken op je lint om te bepalen hoe en waar je alles hebben wilt. Misschien wil je een bepaalde volgorde. Sommige spullen wil je dicht bij elkaar omdat ze dan klingelen, andere hebben ruimte nodig om de wind te vangen.

  Je kunt je basis en je voorwerpen eventueel bewerken door ze een kleurtje te geven met verf of stof.

  Tevreden? Knoop je materialen vast aan het lint of touw.

  Maak het lint met voorwerpen vast aan je basisvorm.

  Maak aan de basisvorm een ophangbevestiging van touw of ijzerdraad. Hang je mobile in de wind en probeer het eens uit! Wat hoor je?

Wil je graag meer voorbeelden zien? Bezoek dan onze website voor foto’s en een filmpje. De kunstwerken van de deelnemers worden in één gezamenlijk kunstwerk -een installatie- verwerkt. Als de coronacrisis voorbij is, wordt die installatie in de binnenstad gepresenteerd aan alle inwoners. Lijkt het je leuk als jouw kunstwerk ook wordt tentoongesteld? Ga dan aan de slag en meld je aan door te mailen naar info@cultuurcompaan.nl, met als vermelding ‘Ik vergeet je niet’. Meer informatie op www.cultuurcompaan.nl/ik-vergeet-je-niet of bel naar 06-30118408.

l

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>