’t Bakkertje en echtgenote Kitty dragen de winkel op 1 juni over FOTO RENÉ BRUIJNINCX
’t Bakkertje en echtgenote Kitty dragen de winkel op 1 juni over FOTO RENÉ BRUIJNINCX (Foto: René Bruijnincx)

Kitty en ’t Bakkertje smeren hem voorgoed…

ROOSENDAAL – Zaterdag 30 mei sluiten Kitty van Nispen en haar man ’t Bakkertje voor de laatste keer hun winkel aan de President Kennedylaan. Na 29 jaar zetten ze een punt achter hun noeste arbeid en bereiden zich in alle rust voor op een vertrek naar Cyprus.


Tijdens het veilige 2-meter-afstand gesprek ademt het echtpaar een grote plichtsgetrouwheid uit. Een plichtsgetrouwheid die de winkel heeft gemaakt tot wat deze nu is.

Emigratie

’t Bakkertje werd geboren op Cyprus. “Omdat er in mijn tienertijd weinig werk op het eiland was, ging ik naar Koeweit en Lybië om geld te verdienen. In 1979 was ik bij een vriend in Amsterdam op bezoek, die me vertelde dat hij een restaurant in Roosendaal wilde openen. Hij vroeg me of ik daar wilde komen werken. Die uitdaging leek me wel wat en ik zegde toe. Jammer genoeg is dat restaurant er nooit gekomen, maar ik heb toen wel mijn hart aan Roosendaal verpand”.

Kennismaking

“Tijdens een avondje stappen ontmoette ik Kitty. In hetzelfde jaar, 1979 dus, trokken we naar Spanje en leefden daar als hippies. We werkten in de bouw, de landbouw en ook in de voedselindustrie. Wat er op ons pad kwam pakten we aan. Na 6 maanden hadden we dat leven wel gezien en keerden we terug naar Roosendaal, vertelt de enthousiaste bakker zijn levensverhaal. En echtgenote Kitty vult het daar waar nodig aan: “We trouwden op 24 juni 1980, omdat je op dinsdag gratis kon trouwen. We gingen op de fiets naar het Raadhuis en hadden allemaal blikken aan de bagagedrager vastgebonden”.

Arbeidzaam leven

“Omdat we niet vies waren van werken begon ik bij de Gruma-supermarkt en mijn echtgenoot bij Indiana Rubber. De baas van de supermarkt wilde graag een winkel in de Biggelaar openen en vroeg me om daar te komen werken”. Vanaf 1991 werkten ze samen de zaak, totdat er plots een einde aan kwam. “Dankzij meneer Schellinghout van de ING kregen we de hulp en konden we een eigen zaak op de Kennedylaan openen. Daar hebben we tot op de dag van vandaag onze ziel en zaligheid in gelegd”, bevestigt het echtpaar elkaar.

Respect

En Kitty vervolgt: “De 19 jaren dat we in de Kennedylaan hier hebben gewerkt, was heel succesvol. We hebben een vaste klantenbestand van enkele honderden mensen, en we hebben een aantal basisregels geformuleerd waar ons personeel zich aan dient te houden. “We tutoyeren niet, spreken mensen dus altijd met mevrouw of meneer aan en treden zelf niet op de voorgrond. De klant komt tenslotte voor onze producten en dan is gepaste terughoudendheid op zijn plaats”. Mede daardoor komen er nog steeds veel klanten van de Biggelaarwinkel naar de Kennedylaan.

Naamgeving

“In feite zijn het onze klanten geweest die ons geholpen hebben met het kiezen van de naam ’t Bakkertje”, zegt hij. “Heel veel mensen noemden me al Bakkertje in de Biggelaarwinkel. Klanten vroeger dan aan mij ‘Wat zullen we eens eten Bakkertje?’. En in feite is dat altijd zo gebleven.” In al die jaren was er nauwelijks plaats voor een sociaal leven. “We werkten van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.”

Vakantie

Kitty vroeg in al die jaren herhaaldelijk om eens op vakantie naar Cyprus te gaan, maar ’t Bakkertje zei telkens nee. Totdat hij in 2015 ineens ja zei. “Ik heb toen dezelfde dag een reis geboekt en sindsdien gaan we jaarlijks naar Cyprus”. Inmiddels heeft het echtpaar de plannen om definitief naar het eiland te vertrekken rond. “We hebben een stukje grond gekocht, gaan daar vanaf september of oktober aan de slag en hopen nog jaren te genieten van onze familie en elkaar”, benadrukt Kitty. En ’t Bakkertje heeft daar in feite maar één ding aan toe te voegen: “Waar ik ook ga wonen, ik ben en blijf altijd een Roosendaler!”.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES