De nieuwe voorzitter Pim van Reusel neemt, met inachtneming van de coronavirus afspraken, op gepaste afstand de sleutels in ontvangst
De nieuwe voorzitter Pim van Reusel neemt, met inachtneming van de coronavirus afspraken, op gepaste afstand de sleutels in ontvangst (Foto: René Bruijnincx)

Kees UijtdeHaag stopt als voorzitter van Speeltuin Kade

ROOSENDAAL – Speeltuin Kade zou op maandag 13 april, 2e Paasdag, haar poort weer voor het nieuwe seizoen openen. Zou, want het coronavirus gooide roet in het eten, waardoor de speeltuin nog steeds gesloten is.


Dat had niet alleen gevolgen voor de kinderen die er normaliter gesproken altijd komen spelen. Het was ook de dag waarop Kees UijtdeHaag officieel zijn voorzittersfunctie zou neerleggen. Daarmee zou er een eind komen aan zijn bestuursperiode van 42 jaar, waarvan hij 37 jaar als voorzitter fungeerde.

Wat voorafging
"Op de plaats waar nu onze speeltuin ligt, speelden vroeger de kinderen van de Theresiakleuterschool al. De zusters Franciscanessen bezaten de helft van de grond en de gemeente het andere deel. Toen de onderwijsinspectie het spelen daar verbood, werd ik benaderd om een bestuur te vormen, zodat er een officiële speeltuin van gemaakt kon worden. In 1977 werd ik bestuurslid en in 1983 voorzitter van Speeltuin Kade", vat Kees UijtdeHaag het ontstaan en behoud van de speeltuin samen.

Speeltuin Kade
"Ik heb 42 jaar lang mijn ziel en zaligheid in deze speeltuin gelegd. Voor de buurt, maar ook voor heel veel scholen, waren wij de ideale speellocatie. Het terrein is groot genoeg om prettig te kunnen spelen, maar ook zo overzichtelijk dat het veilig kan", benadrukt UijtdeHaag nog maar eens het bestaansrecht van de speeltuin. "Dankzij de Zusters Franciscanessen, de gemeente en heel veel sponsoren, hebben wij altijd speelgelegenheid geboden aan iedereen. Ongeacht een grote of krappe beurs, want dat was niet belangrijk. Dankzij giften en subsidies hebben we dat altijd kunnen doen, en daar ben ik al die mensen erg dankbaar voor". Omdat de Speeltuin een Stichting is zonder Winstdoelmerk, kunnen de gelden worden besteed aan investeringen en verbeteringen van het speeltuig.

Vertrek
"Na 42 jaar vond ik het welletjes", zegt een geëmotioneerde UijtdeHaag. "De speeltuin was het kindje van mij en mijn echtgenote Corry. Dankzij fantastische beheerders, vrijwilligers en bestuursleden hebben we ons bestaansrecht verworven. Maar het wordt me de laatste jaren allemaal een beetje teveel, en daarom is het goed om er mee te stoppen en de voorzittershamer over te dragen".

Opvolger
Pim van Reusel, bewoner in de Theresiastraat, werd vorig jaar benaderd om de rol van voorzitter op zich te nemen. "Ik heb het afgelopen jaar meegelopen en meegekeken en gezien op welke wijze er enthousiast en hard wordt gewerkt. Kinderen kunnen hier voor € 0,80 een onvergetelijke dag beleven. Dat blijft ons uitgangspunt en door de kleinschaligheid van Speeltuin Kade is men al jaren zo succesvol. Dat willen we graag zo houden, en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen", vat hij de missie van het bestuur samen.

Overdracht
"Die overdracht zou, zoals gezegd op 2e Paasdag hebben plaatsgevonden. Het huidige bestuur had daar al een aardige activiteit voor voorbereid, maar gezien de crisis is het daar allemaal nog niet van gekomen. Dat betekent dat er op termijn nog een officieel moment komt waarop Kees voor al zijn werk nog eens in het zonnetje wordt gezet", weet zijn opvolger te melden. En Pim besluit: "Maar daar zwijgen we dus nog even over".

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES