Roosendaalse horeca krijgt extra ruimte voor terrassen
Archieffoto
Archieffoto (Foto: )

Roosendaalse horeca krijgt extra ruimte voor terrassen

ROOSENDAAL -  De gemeente Roosendaal heeft een plan vastgesteld voor de 1,5-meter-exploitatie van terrassen vanaf 1 juni. Daarin staat onder andere dat horecaondernemers de mogelijkheid krijgen om hun terras tijdelijk te vergroten. Dat moet echter wel gebeuren in onderling overleg én in overleg met de gemeente.


“We denken dat we een goed kader hebben gemaakt om de horeca-ondernemers tijdelijk extra ruimte te bieden tijdens de opstart van hun bedrijven na de verplichte sluiting van 2,5 maand”, stelt wethouder Cees Lok. “We vragen de ondernemers om gezamenlijk plannen te maken per horecagebied in de gemeente. Daarvoor zal op de oude Markt in Roosendaal meer overleg nodig zijn dan bijvoorbeeld in Nispen, maar ik ga ervan uit dat onze ondernemers daar onderling uitkomen.”

De maatregelen zijn tijdelijk en gelden alleen zolang de maatregelen van de overheid het toelaten. "Als het goed gaat, dan kunnen later in het
jaar verdere versoepelingen worden doorgevoerd." Naast het uitbreiden van hun terras, krijgen ondernemers ook de ruimte om een buitentap te plaatsen op het terras.  Glaswerk is op het tijdelijke terras toegestaan tot 0.00 uur en men moet zich altijd houden aan RIVM-richtlijnen om coronabesmetting te voorkomen.

"Daarnaast moet bereikbaarheid voor hulpdiensten te allen tijde gegarandeerd zijn en op de uitbreiding van het terras mag geen muziek ten gehore worden gebracht", aldus de gemeente. Horecaondernemers die gebruik willen maken van deze mogelijkheid moeten dat tijdig doorgeven aan de gemeente. "Bij voorkeur vóór 26 mei, met een korte toelichting van de plannen."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief