Foto: Remko Vermunt

HapStap Festival wordt een unieke 'take away'-editie

ROOSENDAAL - Het HapStap Festival kiest dit jaar, vanwege de coronamaatregelen, voor een volledig vernieuwde opzet. Twaalf ondernemers op de oude Markt en Bloemenmarkt komen zaterdag 30 mei met een unieke take away-editie. 


De organisatie heeft gisteren een akkoord bereikt met de gemeente Roosendaal over deze bijzondere editie. Er wordt een heuse foodmarkt georganiseerd op de Oude Markt. Er staan zaterdag dan ook 12 ondernemers voor je klaar met lekkere hapjes om bij je thuis het pinksterweekend in te luiden. "Samen met een drankadvies en een waanzinnige spotify muzieklijst kun je een overheerlijke maaltijd samenstellen voor bij je thuis met alle ingrediënten waar HapStap voor staat", aldus de organisatie.

Het idee is dat je straks een tafeltje vol hebt met gerechten van diverse ondernemers zodat de ondernemers net voor het open gaan hun vertrouwde gast weer even kan zien en je als bezoeker van de Take Away meerdere ondernemers steunt. De hapjes worden tussen de 5 en 7,50 euro per persoon geprijsd. "Het kan zijn dat de desbetreffende ondernemer een iets hogere prijs hanteert maar dit zal dan ook een portie zijn voor meerdere personen. Dus omgerekend toch de eerder genoemde prijs."

Iedereen kan zich vanaf vandaag 12.00 uur aanmelden via deze link. Iedereen wordt geacht eerst een unieke HapStap-tas te kopen. Zonder deze tas kan je geen gerechtjes ophalen bij de deelnemers. Vanaf Hotel Tongerlo tot aan het Tullepetaonse standbeeld wordt een verplichte éénrichtingsweg gecreëerd waarop de horeca ondernemers gesitueerd zijn. Bezoekers worden geact via het Emile van Loonpark of Tussen de Markten de oude Markt weer te verlaten. "Je kunt de gewenste ondernemer bezoeken door simpel in en uit te voegen uit de éénrichtingsweg." De ondernemers schatten zelf in hoeveel zij denken te gaan verkopen, op = op.

"Het is absoluut géén event en we verzoeken iedereen dan ook om binnen het aangegeven tijdsblok van 30 minuten de oude Markt weer te verlaten, je hapjes thuis te nuttigen en hierbij sociale contacten te mijden. Kom dus ook alleen om de heerlijkheden te shoppen."

Deelnemers zijn Hotel Tongerlo, Sinjoor, Fratino, Lente, Dakota'z, De Sjoes, Het wapen van Roosendaal, De Raatskelder, Chagall, New York, D'ouwe markt en Cannelle. Kijk voor meer informatie of om je aan te melden hier.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES