De Zonneweihoek: het eerste zonnepark met burgerparticipatie in Roosendaal.
De Zonneweihoek: het eerste zonnepark met burgerparticipatie in Roosendaal. Foto: Gekochte Stock foto

De Zonneweihoek: Doet u ook mee?

Algemeen

ROOSENDAAL - Het heeft even geduurd, maar binnenkort is er ie dan toch: de Zonneweihoek, het eerste zonnepark met burgerparticipatie in Roosendaal! Maandagavond 8 juni worden de participatiemogelijkheden toegelicht in een webinar. Alle inwoners van de gemeente Roosendaal krijgen de gelegenheid om mee te doen.

Langs de A58 ter hoogte van de wijk Weihoek wordt dit najaar de Zonneweihoek gebouwd: een zonnepark met ongeveer 14.000 zonnepanelen dat genoeg zonnestroom gaat produceren voor 2.000 huishoudens. De Zonneweihoek is ontwikkeld door een enthousiaste groep lokaal betrokkenen uit Roosendaal en energietransitiebureau Odura uit ’s-Hertogenbosch.

Vanaf het begin is het de bedoeling geweest dat inwoners van de gemeente Roosendaal er aan mee kunnen doen. Dat kan op drie manieren: door mee te investeren met een mooie rente van 5% per jaar, door groene stroom van de Zonneweihoek af te nemen, of door het allebei te doen. In dat laatste geval is het alsof u eigen zonnepanelen heeft in de Zonneweihoek, en dat maakt het extra interessant voor iedereen die wel zonnepanelen wil maar geen geschikt eigen dak heeft.

Meer informatie over de participatiemogelijkheden is te vinden op de website van het initiatief: www.zonneweihoek.nl.

Op maandagavond 8 juni van 20.00-20.45u wordt bovendien een webinar georganiseerd, bedoeld voor alle geïnteresseerde inwoners van de gemeente Roosendaal. In het webinar worden de participatiemogelijkheden nader toegelicht. Aanmelden voor het webinar kan via bovengenoemde website. Deelname aan het webinar is gratis.

De inschrijvingsperiode voor het mee investeren met een rente van 5% start op dinsdag 9 juni om 10.00u, exclusief voor inwoners van de gemeente Roosendaal. Wees er wel op tijd bij want er is geen onbeperkte ruimte om mee te investeren.

Eventuele vragen of opmerkingen kunt u mailen naar info@zonneweihoek.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief