Afbeelding
Foto: RBC

Goed nieuws voor RBC: toch promotie naar Tweede Klasse

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - RBC speelt volgend seizoen alsnog in de Tweede Klasse. Dat heeft de KNVB vandaag bekendgemaakt, nadat de Roosendalers hiertoe een verzoek hadden ingediend. Competitieleider Marcel Leblanc heeft RBC telefonisch op de hoogte gesteld van het besluit.

RBC stond zes punten voorsprong van de nummer twee en had al twee periodetitels te pakken. Toch zouden de oranje-witten komend seizoen gewoon weer in de Derde Klasse moeten spelen. De KNVB besloot eind maart dat de competities van het amateurvoetbal niet meer hervat zouden worden. Dat betekende ook dat er dit seizoen geen eindstanden zouden komen en dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten. 

Voor RBC een flinke domper, omdat juist dit seizoen de kans op promotie zo groot was. "Uiteraard was er veel discussie voorafgaand aan het besluit. Wel of niet doorspelen, wel of geen promotie, alle scenario's kwamen voorbij. Uiteindelijk is voor RBC het dubbeltje weer eens de verkeerde kant opgevallen", stelde de vereniging. De teleurstelling binnen de club was dan ook zeer groot. "Als er één club in de Zondag 3e klasse A was, die het meest recht had op promotie, dan was het RBC toch wel. Met een voorsprong van zes punten, het winnen van de eerste en tweede periode, de meest geboekte overwinningen waaronder op de nummers 2 t/m 7 en met de minste tegengoals hadden we kunnen spreken van een terechte promovendus", somt de voetbalclub op.

Maar, zoals ieder seizoen, komen er bij de competitie-indeling voor het volgend seizoen een aantal plaatsen vrij als gevolg van fusies, terugtrekkingen of verzoeken van clubs tot wijziging van speeldag. RBC koos er dan ook voor om een verzoek in te dienen om alsnog in de Tweede Klasse te mogen spelen. En met succes.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief