Afbeelding

Coppens Uitvaartzorg: al 30 jaar een hartverwarmend afscheid!

Bedrijvig Nieuws

ROOSENDAAL – Toen Kees en Anja Coppens drie decennia geleden hun eigen uitvaartonderneming startten, hadden zij maar één doel: de allerbeste zorg leveren aan nabestaanden. Dat zij daarin zijn geslaagd, bewijst niet alleen de groei die ze hebben doorgemaakt, maar ook de uitzonderlijk goede reputatie die ze genieten. Samen met zoon Jeffrey, sinds 2012 mede-eigenaar, én hun ijzersterke team tillen zij persoonlijke aandacht en betrokkenheid naar een hoger niveau. In een openhartig gesprek leggen vader en zoon uit wat ‘op z’n Coppens’ betekent…

DOOR ELS ROMMERS

Al bijna 45 jaar zit Kees Coppens in het vak en nog altijd praat hij vol vuur over de branche waar hij min of meer toevallig inrolde. “Als jonge knul kreeg ik verkering met Anja Baselier. Haar vader, Kees, was uitvaartbegeleider en ik was nieuwsgierig naar wat het werk van mijn toekomstige schoonvader inhield. Hij liet mij kennismaken met alle facetten van dit bijzondere vak en ik werd er meteen door gegrepen. Ik deed ervaring op bij anderen, volgde opleidingen, groeide in mijn werk en ontwikkelde een visie die erom schreeuwde mijn eigen weg te gaan. In mei 1990 was het zover: Anja en ik richtten samen Coppens Uitvaartzorg op. Anja ontwikkelde zich tot rouwtherapeute en met onze unieke, persoonlijke aanpak bleken wij nabestaanden iets te bieden wat niemand anders in de regio kon.”

Vier rouwcentra

Het is moeilijk te geloven dat het huidige familiebedrijf met haar moderne faciliteiten, huiselijke 24-uurskamers en sfeervolle aula’s ooit begon op een zolderkamertje in de Wouwse Boomhoefstraat. “Ik had toen nog zo’n ouderwetse typmachine en de fax die ik kocht was een flinke investering”, blikt Kees met een nostalgische glimlach terug. De opening van hun eerste rouwcentrum in de Kloosterstraat was het startschot van een gestage ontwikkeling die niet meer zou stoppen. Anno 2020 heeft Coppens Uitvaartzorg een rouwcentrum in Wouw, Roosendaal, Oud Gastel en Etten-Leur. “Onze afscheidslocatie in Etten-Leur komt voort uit onze eerdere samenwerking met Ria Brens, een begrip in die contreien. Graag koppelen wij onze naam aan deze vakvrouw die nu gepensioneerd is”, licht Kees toe.

Verschil maken

Zo vader, zo zoon. Die uitdrukking gaat zeker op voor Kees en Jeffrey. Hoewel Jeffrey al carrière maakte in de mediawereld, kon hij geen weerstand bieden aan de urgentie om het levenswerk van zijn ouders voort te zetten. In 2010 stapte hij in het bedrijf, “Net als mijn vader leerde ik alle aspecten van dit vak kennen. Door alles om de nabestaanden te laten draaien, door hen vanuit je hart te begeleiden, maak je écht een verschil, heb ik ondervonden. Bij Coppens kijken we niet op ons horloge en een standaard riedeltje afdraaien is uit den boze. We doen alles om een mooi, passend en waardig afscheid neer te zetten. Want dat is een wezenlijke stap in de verwerking voor degenen die achterblijven. En wie daar nadien extra hulp bij nodig heeft, jong of oud, is welkom in onze rouwpraktijk Einderveer.”

Herinneringen delen

“Op z’n Coppens betekent ook dat we één uitvaartbegeleider aan een familie koppelen, die alles van A tot Z regelt. We hebben een fantastisch team”, stellen Jeffrey en Kees niet zonder trots. “Ieder lid is bevlogen, vindt tien stapjes extra zetten vanzelfsprekend, luistert oprecht, denkt mee tot in de details en werkt transparant. Het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart dat we als eerste in de regio ontvingen, hebben we dan ook met z’n allen bewerkstelligd. Ook prettig is dat we alles in eigen beheer hebben: van rouwauto’s tot en met het drukwerk. Kiest men voor één van onze aula’s, serveren we nadien hapjes en drankjes van lokale ambachtelijke middenstanders. Samen eten en drinken na een afscheid biedt troost. Het is fijn dat we dit weer kunnen aanbieden met de versoepeling van de corona-maatregelen. Want juist nú is samenzijn, zelfs met anderhalve meter daartussen, extra belangrijk!”

Coppens Uitvaartzorg - De Meeten 42 - 4706 NG Roosendaal - 0165-564009 - www.uitvaartcoppens.nl - info@uitvaartcoppens.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief