Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Roosendaalse Lijst wil duidelijkheid over kermissen

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL/WOUW - Wanneer wordt besloten of de kermissen in Roosendaal en Wouw doorgang kunnen vinden? En zijn kermisexploitanten bereid om naar deze kermissen te komen? Het zijn twee vragen van de Roosendaalse Lijst aan de verantwoordelijk wethouder.

Van 4 tot en met 10 september 2020 staat namelijk de Roosendaalse Kermis op de agenda en van 12 tot en met 15 september 2020 volgt de Wouwse Kermis. Tot nu toe zijn grote evenementen tot 1 september 2020 verbonden. De Rijksoverheid neemt hierover later een besluit. Eric de Regt en Charl Goossens van de Roosendaalse Lijst willen echter weten wanneer de gemeente uiterlijk een knoop doorhakt over het door laten gaan van deze evenementen.

"Heeft u, of hebben de exploitanten, al nagedacht over de wijze waarop deze kermissen vormgegeven gaan worden, mochten ze doorgaan, in de wetenschap dat er dan wellicht nog allerlei restricties gelden vanwege corona? En, mochten deze kermissen in september geen doorgang vinden, zijn er dan alternatieve, kleinschalige vervangende evenementen mogelijk?", willen de twee politici weten. "Behoort het doorschuiven van deze kermissen naar latere data bijvoorbeeld tot de mogelijkheden?"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief