Afbeelding

Gemeenteraad unaniem akkoord met gebiedsvisie Bulkenaar

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeenteraad van Roosendaal heeft donderdagavond unaniem ingestemd met de gebiedsvisie voor de Bulkenaar. Daarin staat in grote lijnen beschreven hoe dit gebied er in de toekomst uit moet komen te zien. Het gebied rondom het nieuwe ziekenhuis moet ingericht worden als een fraai landschapspark.

Nu de gebiedsvisie officieel is vastgesteld, kan een start worden gemaakt met het zogenaamde inrichtingsplan. "Daarvoor rekenen we wederom op de input van omwonenden, geïnteresseerden en instanties als Waterschap en Provincie", aldus de gemeente Roosendaal. Het nu nog voornamelijk agrarische gebied  van ongeveer twaalf hectare wordt ontwikkeld tot zorglandschap. Een gedeelte van het gebied de Bulkenaar gaat fungeren als een groene buffer tussen het bestaande woongebied en het ziekenhuis.

De bouw van het ziekenhuis staat op de planning voor 2023, maar voor het zover is moet er nog een hoop gebeuren. "Nu de plannen steeds concreter worden, wordt het voor omwonenden tastbaarder mee te denken en input te leveren, binnen de kaders die de gemeenteraad hiervoor stelt." 

Zo kunnen zij straks bijvoorbeeld meedenken over hoe die groene buffer tussen het woongebied en het ziekenhuis eruit moet komen te zien. "Gezondheid, natuur en recreatie komen hier op een unieke manier samen. In de vormgeving van het gebied willen we zoveel mogelijk rekening houden met de cultuurhistorische waarden van het gebied."

Kijk voor meer informatie over de ontwikkelingen van de Bulkenaar op www.debulkenaar.nl.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief