Een artist impression van de nieuwe Nieuwstraat
Een artist impression van de nieuwe Nieuwstraat (Foto: )

Nieuwstraat gaat volledig op de schop; Biggelaar tijdelijk afgesloten

ROOSENDAAL - De herinrichting van zowel de Nieuwstraat als het Kuiperstraatje in Roosendaal gaat komende week van start. Dat gebeurt in fases, zodat het politiebureau continu bereikbaar blijft. De parkeergarage wordt gedurende de herinrichting wel afgesloten. Het gedeelte vanaf de parkeergarage tot aan de uitrit van het politiebureau is als eerst aan de beurt is.


De tweede fase bestaat uit het deel vanaf het politiebureau naar de Burgemeester Prinsensingel. Dit moet uiterlijk 24 juli klaar zijn. Vervolgens wordt vanaf maandag 17 augustus tot en met vrijdag 11 september de Kuiperstraat opnieuw ingericht. Tijdens de herinrichting gaat de Nieuwstraat bijna volledig op de schop.

Het gebied wordt ingericht als een 30km/u gebied met veel meer groen. Daarnaast komt er een zogenaamd 'shared space' gebied waar zowel voetgangers en fietsers, als auto's en leveranciers van De Kring en de bioscoop gebruik van kunnen maken. Daarnaast worden er extra fietsparkeerplaatsen gerealiseerd in het gebied.

Betrokken bewoners

"Met omwonenden en gebruikers is het ontwerp uitgebreid gesproken en afgestemd", stelt de gemeente Roosendaal. "In bijeenkomsten en met behulp van film zijn de voorlopige ontwerpen besproken en toegelicht. Bij de totstandkoming van het ontwerp is zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de omwonenden." En dat traject is nog niet klaar, want omwonenden worden ook nog betrokken bij het groenplan van de straat. "We verwachten dit eind augustus/begin september 2020 te kunnen bespreken met omwonenden."

Parkeergelegenheid

Omwonenden maakten zich de afgelopen tijd wel zorgen over de parkeergelegenheid in de straat. Mede door de komst van de nieuwe bioscoop die voor extra bezoekers gaat zorgen. De VVD stelde dan ook vragen over de parkeergelegenheid en wilde bijvoorbeeld weten of omwonenden gereserveerde plaatsen kunnen krijgen in De Biggelaar. Daar wordt nu positief op gereageerd door de wethouder. 

"Voor bewoners bestaat de mogelijkheid om bewonersabonnementen af te nemen in parkeergarage Biggelaar." De prijs daarvoor is hetzelfde als de vergunning die ze normaal hebben voor de Nieuwstraat. "Er is ruimte beschikbaar, alleen de komende tijd gaat de garage dicht in verband met de werkzaamheden in de Nieuwstraat." De abonnementen voor de garage Biggelaar worden daarom omgezet naar garage Nieuwe Markt. "Overigens komen er met de herinrichting van de Nieuwstraat ook parkeerplaatsen terug die voorheen niet beschikbaar waren voor vergunninghouders." Denk aan de parkeerstrook naast het politiebureau én er worden 10 tot 12 parkeerplaatsen gerealiseerd achter De Kring.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES