Groepsfoto op het parkeerterrein. FOTO CON VOERMANS
Groepsfoto op het parkeerterrein. FOTO CON VOERMANS Foto: con voermans

Karate-do SAN pakt het lesgeven weer op

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Con Voermans van Karate-do SAN uit Roosendaal heeft afgelopen weken gezocht en gevonden. SAN kan op het parkeerterrein van HondPlus aan de Rietgoorsestraat 67 te Roosendaal op donderdag van 19.00 tot en met 20.15 uur weer karatetrainingen geven. De 1,5 meter wordt daarbij uiteraard goed nageleefd.

Als de grens weer opengaat komen er ook enkele Belgische karateka’s die in het Belgische Nationale team zitten van de SKI, Shotokan Karate Internationaal trainen in Roosendaal. Con geeft hun dan tactische trainingen en adviezen.

Tijdens de Corona lockdown, zijn leden van SAN, maar ook van TOtaal Karate Nederland (TKN) goed bezig geweest. Remon Hartkamp uit Leeuwarden heeft een nieuwe DAN en wedstrijd kata ontwikkeld genaamd Sö-gö Shuto. Jaydan van Aert 10 jaar oud, heeft zelfstandig een examen kata ontwikkeld voor SAN, genaamd Sö-gö Heian Jaydan, geweldig om dit te mogen meemaken. 

We gaan de kata van Jaydan helemaal uitwerken met foto’s en tekst zodat iedereen hem kan gaan leren, TROTS op deze kanjer! Kata is het schijngevecht binnen karate, deze loopoefeningen zijn er om je timing, kracht, snelheid, wenbaarheid etc te trainen. Omdat dit een contactloze oefening is, is deze nu zeer geschikt om je skills bij te houden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief