Afbeelding
Foto: Maickel van Meel

Woonwagenbewoners demonstreren voor meer standplaatsen

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Verschillende woonwagenbewoners uit Roosendaal hebben maandag gedemonstreerd op Sportpark Vierhoeven. De demonstranten verzamelden bij het woonwagenkampje aan de Sportstraat en vanaf daar vertrok men naar de parkeerplaats bij het sportpark.

Met spandoeken maakte men duidelijk waarom men aan het demonstreren was. 'Ook wij hebben het recht om te bestaan gemeente Roosendaal. Doe er wat aan! Vakken beloofd!', staat er op het spandoek te lezen. In november vorig jaar gingen de woonwagenbewoners eveneens de straat op, toen demonstreerden ze voor het gemeentehuis van Roosendaal. Ze demonstreerden omdat ze naar eigen zeggen al jaren aan het lijntje worden gehouden als het gaat om de realisatie van nieuwe standplaatsen. De gemeente wilde namelijk een nieuw woonwagenkamp realiseren en dat kost tijd, maar de bewoners kwamen zelf met een ander idee. Zij stelden voor om op iedere locatie een paar standplaatsen toe te voegen.

Een goed idee, vond ook wethouder Toine Theunis. Er werd onderzoek gedaan naar deze mogelijkheid en begin dit jaar liet hij dan ook weten dat de gemeente tien tot vijftien nieuwe woonwagenstandplaatsen wil realiseren op de al bestaande woonwagenlocaties. Deze extra plekken zijn nodig om de wachtlijst voor (toekomstige) woonwagenbewoners verder terug te dringen. In Roosendaal staan ruim 50 mensen op die lijst. Maar, de wethouder maakte toen wel meteen bekend dat de realisatie van die plekken nog wel even kon duren. "Eerst moet er overleg komen met de woonwagenbewoners en de omwonenden, daarna moet de grond bouw- en woonrijp gemaakt worden, er moet een planologische procedure opgestart worden en ga zo maar door. Men moet rekening houden met een minimale doorlooptijd van 1,5 tot 2 jaar."

En dat duurt de woonwagenbewoners te lang. Zij zijn van mening dat het allemaal veel sneller kan en daarom gingen ze maandag alsnog de straat op om te demonstreren. "Wij voelen ons van het kastje naar de muur gestuurd", stelt Joke Mentzij.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief