Afbeelding
Foto: Google Maps

Nieuw restaurant in Roosendaal: Hasta la Pasta

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Liefhebbers van pasta kunnen hun hart ophalen, want Roosendaal krijgt vanaf woensdag 10 juni een nieuw restaurant: Hasta la Pasta. Het pastarestaurant komt op de locatie Kerkstraat 2, waar voorheen Zeeën van Tijd gevestigd zat. Eigenaar Tom Dusseldorp kiest daarmee voor een geheel nieuw concept. "Maar, de kwaliteit blijft van een hoog niveau!"

Zeeën van Tijd opende in 2018 de deuren in het pand aan de Kerkstraat. Liefhebbers van vis kwamen hier flink aan hun trekken. Eigenlijk alle soorten vis uit de Noordzee waren hier te verkrijgen. Maar, dat maakte het qua inkopen soms erg lastig voor eigenaar Tom Dusseldorp. "Het restaurant draaide wel, maar we kregen het niet genoeg van de grond", vertelt hij.

Passie

De afgelopen jaren heeft Tom met veel passie gewerkt aan Zeeën van Tijd. Toen het restaurant net een beetje begon te lopen, kwam de coronacrisis waardoor alles stil kwam te leggen. "Eigenlijk begin je vanaf dat moment weer op nul. We zouden weer helemaal vanaf niets moeten beginnen." Uiteindelijk besloot Tom alle zaken op een rijtje te zetten. "Vis was echt mijn ding. Daar ligt mijn hart, maar er moeten ook centjes binnenkomen", legt hij uit. En daarom werd de knoop doorgehakt. Geen Zeeën van Tijd meer, maar een nieuwe zaak met een commerciëlere insteek: Hasta la Pasta.

Pizza en Pasta's

"Het idee voor een pastarestaurant hebben wij echt al jaren. Dat hadden wij al in de tijden dat we begonnen met Tom's Diner, maar je kan niet alles tegelijk." Daarnaast waren er destijds al verschillende Italiaanse restaurants in Roosendaal. "Nu heb je eigenlijk alleen nog Adriatico, maar wij richten ons meer op een ander segment." Met Hasta la Pasta gaat Tom zich richten op pasta's, maaltijdsalades en pizza's in een trendy fast dining stijl. "Dit is een moderner concept voor een bredere doelgroep. Van jong tot oud." Met de komst van de nieuwe bioscoop ziet Tom dan ook tal van kansen.

Lage prijs, hoge kwaliteit

"Natuurlijk kan je bij ons straks nog steeds ontspannen aanschuiven. We gaan zorgen voor een gezellige entourage en de kwaliteit is nog steeds van een hoog niveau." Maar, wie even snel een hapje wil eten voor een voorstelling of filmpje, kan ook bij Hasta la Pasta terecht. "We gaan wel alles zelf maken, van de sauzen tot het deeg. Dus we gaan voor hoge kwaliteit voor een lage prijs, net zoals bij Tom's Diner." Een pasta gaat bijvoorbeeld tien euro kosten. Daarbij kan je kiezen uit verschillende soorten pasta's en sauzen. Daarnaast kan je de pasta 'pimpen' met extra ingrediënten zoals gamba's of kipreepjes.

Opening

Het restaurant opent op woensdag 10 juni voor het eerst de deuren. Afgelopen week is nog hard gewerkt aan onder andere de nieuwe inrichting. "Zaken gaan vaak nog open met de verf aan de leuning", lacht Tom. Er wordt gestart met een weekje proefdraaien. Daarna gaan ze voor het 'echie'. "We krijgen ook nog les van een echte Italiaan. We kunnen natuurlijk zelf sauzen en deeg maken, maar hij gaat ons nog meer de kneepjes van het vak bijbrengen." De zaak gaat open van woensdag tot en met zondag van 16.00 tot 22.00 uur. "Mocht het een succes worden, dan gaan we dat wellicht uitbreiden."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief