Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Roosendaalse kermis wordt voorlopig (nog) niet afgelast

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Of de Roosendaalse kermis wel of niet doorgaat, hangt helemaal af van wat de Rijksoverheid voor besluiten neemt rondom het coronavirus. Dat laat wethouder Cees Lok weten op vragen van de Roosendaalse Lijst.

Grote evenementen zijn vooralsnog verboden tot en met 1 september 2020. De Roosendaalse kermis staat echter op de planning voor 4 tot en met 10 september en daarmee zou de kermis voorlopig dus gewoon door kunnen gaan. Ook de kermis in Wouw van 12 tot en met 15 september zou doorgang kunnen vinden. Maar, de Roosendaalse Lijst wilde weten wanneer officieel de knoop wordt doorgehakt.

"Landelijke besluitvorming vanuit rijksoverheid over grote evenementen is bepalend voor doorgang van de kermissen", laat wethouder Lok nu weten. Mochten de kermissen wél door kunnen gaan, dan weet de wethouder in ieder geval zeker dat de kermisexploitanten bereid zijn om naar Roosendaal te komen.

Ondertussen wordt ook nagedacht over hoe die kermissen er dan uit zullen zien. "Al maakt de combinatie van veiligheid, de 1,5 meter economie en de toegankelijkheid van attracties dit tot een bijzonder lastige opgave." Mochten de kermissen niet doorgaan, dan wordt er - afhankelijk van de restricties - gekeken naar de mogelijkheden voor kleinere evenementen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief