Afbeelding

Einde voor Kart Centre Roosendaal; Nieuw concept gelanceerd: Playdôme

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Na 22 jaar komt er een eind aan Kart Centre Roosendaal. Jan Verschoor en Ton van der Hof hebben het geheel verkocht aan ondernemer Nicky Broos die op De Stok 3 een nieuw concept gaat lanceren: Playdôme. Jan en Ton hopen vanwege de coronacrisis in juli nog de deuren te mogen openen, maar op 1 september wordt de sleutel overhandigd.

Nicky Broos is een bekende ondernemer in de regio. Zo is hij onder ander bekend van zijn eerdere werk bij Skidôme Rucphen, maar hij is nu bezig met twee nieuwe bedrijven. Het één is een skischool, maar daarvoor is hij nog op zoek naar een geschikte locatie. Het andere is 'Playdôme'. "Dat wordt een Family Entertainment Centre", legt Nicky Broos uit. Samen met zijn dochter Sydney is hij nog druk bezig om het concept volledig te ontwikkelen, maar één ding is zeker: "Het gaat mensen vanuit de hele regio en omstreken naar Roosendaal trekken."

Verschillende activiteiten

Playdôme wordt een combinatie van vijf verschillende activiteiten voor het gehele gezin in een sterk gethematiseerde omgeving. Welke activiteiten dat precies gaan zijn, wil Broos nog even voor zichzelf houden. "Maar het gaat wel echt iets worden wat er nu nog niet is", verzekert hij ons. Daarnaast komt ook een stuk horeca in het pand dat eerst volledig verbouwd gaat worden. Het gehele pand krijgt ook een thema mee. "Het zal niemand verbazen dat wij kiezen voor het alpinisme thema. Denk aan Oostenrijk, Frankrijk en de bergen." Dat is terug te zien aan de buitenkant van het pand, dat voor een deel zal bestaan uit steen, rotblokken, metaal en hout.

Opening

"Qua interieur willen we het ook goed aanpakken. Ik wil onszelf zeker niet vergelijken met een Efteling, maar we gaan wel een soort van hetzelfde doen. Van de toiletten tot de horeca, alles wordt meegenomen in een bepaald thema", legt hij uit. De komende maanden moet er nog veel werk verricht worden, het is dus ook nog niet helemaal zeker wanneer alles klaar moet zijn. "Maar we hopen eind kwartaal 1 of begin kwartaal 2 van 2021 de eerste bezoekers te kunnen verwelkomen."

Kart Centre

Voor Jan Verschoor en Ton van der Hof betekent dat het einde van het Kart Centre. "We werden door Nicky benaderd, omdat hij graag op die locatie iets nieuws wilde realiseren. Het is nooit onze insteek geweest om de boel te verkopen, maar als zo'n kans zich voordoet dan ga je er toch over nadenken. Het komt nou eenmaal op je pad en dit is toch het juiste moment." Ze hopen de twee zomermaanden nog even open te kunnen voor de klanten, maar dan is het officieel klaar. "Wat we daarna gaan doen weten we nog niet. We hebben dit 22 jaar naar tevredenheid gedaan en we willen nog twee maanden doorpakken. We zijn er in ieder geval klaar voor."

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief