Afbeelding

Roosendaalse lijst in gesprek met jeugd over nieuwe normaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Welke ideeën hebben Roosendaalse jongeren over het nieuwe normaal? Met die vraag gaan René van Broekhoven en Sjef van der Touw van de Roosendaalse Lijst de komende tijd in gesprek met kinderen en jongeren.

"Premier Mark Rutte daagde enige tijd geleden jongeren uit om met acties en ideeën te komen om de nieuwe ‘1,5 meter samenleving’ vorm te geven", vertellen de twee politici. Omdat de fractie van de Roosendaalse Lijst benieuwd is naar de input van de Roosendaalse jongeren en wat de gemeente hierin mogelijk kan betekenen, heeft deze politiek partij direct contact gelegd met een aantal lokale basisscholen en het voortgezet onderwijs. 

"Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, en daarom vinden wij dat er goed naar deze doelgroep geluisterd moet worden." Binnenkort vinden dan ook de eerste gesprekken plaats op de scholen. “We zijn erg benieuwd hoe de jongeren het ‘nieuwe normaal’ zien en vooral welke acties we kunnen nemen in Roosendaal”, aldus de initiatiefnemers. “Praten is goed maar met ‘doen’ komen we echt verder!”

Zodra de input is opgehaald wordt bekeken welke acties hier mogelijk uit voort kunnen vloeien, zowel voor de kortere als langere termijn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief