Afbeelding
Foto: Alzheimer Nederland

CDA: 'Alleen collecteren en verkopen aan de deur tijdens daglicht'

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Huis-aan-huis collecteren moet in de toekomst alleen nog toegestaan zijn tijdens daglicht op maandag tot en met zaterdag. Dat stelt de lokale CDA-fractie. Zij dienen daarom vanavond een motie in om dit te realiseren.

"In de afgelopen jaren was er online veel te lezen, maar ook face to face veel te horen, over mensen die schrokken van collectanten of deur aan deur verkopers die op een donkere winteravond aanbelden", stelt Robert Breedveld. "Wie staat er nu toch voor de deur? Durf ik wel open te doen, ik ben maar alleen thuis. En dat zijn terechte angstige gedachten, maar dit is ook makkelijk te voorkomen."

CDA Roosendaal stelt daarom voor om te kijken of er in Roosendaal gewerkt kan worden met bepaalde tijden waarop het niet is toegestaan om te collecteren en verkopen aan de deur. "Het zou dan bijvoorbeeld kunnen gaan om collectes en verkoop die we alleen maar toe staan op maandag tot en met zaterdag bij daglicht. Zoals bijvoorbeeld in Amsterdam nu al is vastgelegd in de APV."

Als het voorstel van het CDA vanavond wordt aangenomen, komt er in ieder geval een onderzoek naar de mogelijkheden. "Wij denken dat dit voorstel echt kan bijdragen aan een verhoogd veiligheidsgevoel en hopen dat de portefeuillehouder ons voorstel open minded tegemoet wil zien."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief