Na een sportieve prestatie even bijtanken met een lekker flesje water.
Na een sportieve prestatie even bijtanken met een lekker flesje water. Foto: OBS De Wending

Watertappunt basisschool De Wending is geopend

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Basisschool De Wending in Roosendaal vindt gezonde voeding erg belangrijk. Afgelopen vrijdag opende de school haar eigen watertappunt. Hier kunnen kinderen met één druk op de knop hun fles vullen met fris en gezond water.

De kinderen van de leerlingenraad kwamen met het leuke idee om er een sportieve opening van te maken. Zij kwamen in sporttenue naar school en nadat ze flink hadden bewogen, was het tijd om hun fles te vullen. Onder aanmoediging van een aantal kleuters kwamen ze over de finish en konden ze hun energie weer op peil brengen met een flinke slok water.

Het watertappunt is mede mogelijk gemaakt door JOGG en de Rotary. Het werd een paar maanden geleden geïnstalleerd, maar wegens de coronacrisis kon het nu pas worden geopend op een kleinere, aangepaste wijze. Maar de boodschap blijft hetzelfde: water drinken en bewegen is gezond en zorgt voor een fitte, actieve en leergierige leerling.

Dit past in de visie van De Wending waarbij bewegend leren en gezonde voeding de basis zijn voor plezierig en leergierig onderwijs.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief