Foto: Timo Reisiger

Burgemeester reikt Roosenspeld uit aan René Hermans

ROOSENDAAL/WOUW - Burgemeester Han van Midden heeft woensdagmiddag een Roosenspeld uitgereikt aan René Hermans uit Wouw. De overhandiging vond plaats op de Kasteelweide in Wouw waar de burgemeester een rondleiding kreeg van Hermans.


De Roosenspeld is een eerbewijs voor goede ambassadeurs van de gemeente Roosendaal. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat René Hermans in dat plaatje past. Hij heeft immers een belangrijk bijdrage geleverd aan de Wouwse en Roosendaalse samenleving. "Voor zijn vele activiteiten, maar vooral en in het bijzonder voor zijn inzet voor de Heemkundekring ‘De Vierschaer’, de Avondwandelvierdaagse en het kasteel van Wouw wil het gemeentebestuur haar waardering uitspreken."

René Hermans richtte in 1982 -bij gelegenheid van het 750 jarig bestaan van Wouw- de Heemkundekring ‘De Vierschaer’ op, waarvoor hij tot op de dag van vandaag nog zeer actief is. Daarnaast heeft hij, samen met collega bestuursleden en vele vrijwilligers, archeologisch onderzoek verricht naar het Kasteel van Wouw. "Mede door zijn inspanningen zijn de contouren van het kasteel van Wouw zichtbaar gemaakt en kwam er ook een boek over het Kasteel van Wouw. René is secretaris van de Stichting Het Kasteel van Wouw en mede auteur van het boek."

Daarnaast is René Hermans al vijftig jaar secretaris van de Avondwandeldriedaagse en hij heeft zich nog op tal van andere manieren belangeloos ingezet voor de samenleving. In 1996 kreeg René voor al zijn maatschappelijke verdiensten al een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Nu komt daar vanuit de gemeente Roosendaal de Roosenspeld bij.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES