Links: Prins Ruben I van Puitelaand
Links: Prins Ruben I van Puitelaand Foto: M. Poldermans

Prins Ruben van Puitelaand uit functie gezet; 'We willen hem tegen zichzelf beschermen'

Algemeen

HEERLE - Ruben Koevoet, oftewel Prins Ruben I van Puitelaand, is uit zijn functie gezet als prins carnaval. Dat heeft de prins zelf kenbaar gemaakt. "De stichting vindt dat ik mezelf ben gebleven en te dicht bij het volk sta. Daardoor zou ik door sommigen niet serieus genomen worden."

Zelf vindt Ruben dit complete onzin. "Ik ben inderdaad mezelf gebleven, de kinderen houden ervan. Ik heb veel connecties in het dorp en ik vind het zonde dat ze me hiervoor uit mijn functie ontslaan. De overige leden wisten nog van niks, de leden die tijdens carnaval vol lof waren en me zelfs complimenten gaven hoe ik het volbracht had, hebben zelfs geen inspraak gehad hierover. Ze willen me beschermen tegen mezelf, en vonden dat de rol Puitepliesie me beter stond en dat ik niet echt een Prins was zoals de meeste wensten. Misschien is dat ook wel zo, maar ik heb voor mijn gevoel altijd mijn best gedaan om zo goed mogelijk mijn functie te voldoen", laat Ruben weten.

Motie van wantrouwen

Stichting Kindercarnaval Heerle laat weten dat keer op keer aanwijzingen te hebben gekregen dat het allemaal teveel was voor de prins. "Hij maakte tijdens zijn functie als prins regelmatig een gespannen indruk. Ondanks verwoede pogingen van de stichting om alles aan te passen en werkbaar te maken voor hem. resulteerde dit niet in verbetering." Volgens de stichting  kwamen er vanuit verschillende hoeken geluiden dat ze de prins niet serieus namen. "Het kwam zelfs zover dat we, net voordat carnaval 2020 van start ging, vanuit eigen stichting een motie van wantrouwen ontvingen met het verzoek hem af te zetten."

Unaniem besluit

Daar is destijds geen gehoor aan gegeven, maar om Ruben te beschermen én om de stichting te beschermen, is nu toch besloten om Ruben uit zijn functie te ontslaan. "We zijn hierbij niet over 1 nacht ijs gegaan en hebben alle ervaringen en evaluaties van de jaren dat hij prins was erbij genomen om uiteindelijk tot dit uitzonderlijke en unanieme besluit te komen." Het besluit is maandagavond gedeeld met alle leden tijdens een Algemene Ledenvergadering. "Zij zijn het unaniem eens met dit besluit", laat de stichting weten. 

Afscheid

Prins Ruben heeft in ieder geval besloten om de stichting te verlaten. "Ik heb hier toch niets meer te zoeken. Hoe moet ik nu carnaval in Heerle blijven vieren waar ik me met diverse van jullie niet meer op mijn gemak voel. Ik kijk wel wat ik ga doen. Heb nu tijd voor een vakantie of om mijn andere hobby als DJ te beoefenen. Misschien maak ik wel een carnavalsplaatje, ik heb er nu toch alle tijd voor. Bovenal heb ik nu tijd om te genieten samen met mijn gezin." Ruben hoopt wel dat er snel een opvolger wordt gevonden om de komende jaren weer leuk in te kleden. "Ook zijn ze op zoek naar een nieuwe boerin en na 2021 een nieuwe nar. Ik hoop dat dit in deze moeilijke tijden de stichting gaat lukken. Mijn wens is dat de leden een mooi carnaval blijven neerzetten!"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief