Foto: Remko Vermunt

Sportfondsen Nederland neemt beheer over van binnensportaccomodaties

ROOSENDAAL - Sportfondsen Nederland heeft de aanbesteding gewonnen voor het beheer en de exploitatie van vier binnensportaccomodaties in Roosendaal. Het gaat om de sporthallen In de Roos en De Omganck (Wouw) en de gymnastiekzalen aan de Jadedijk en in het Tolbergcentrum. "Wij zijn erg blij met deze uitkomst", aldus wethouder René van Ginderen.


De contracten met verschillende beheerders liepen af en daarom ging de gemeente op zoek naar een nieuwe beheerder voor de vier zalen. "We hebben gekozen voor een aanbestedingsprocedure waarbij we zelf kunnen kiezen wie we uitnodigen", legt inkoopadviseur Orm Rijsdijk uit. "Uiteindelijk hebben we vier partijen aangeschreven, twee daarvan hebben ingeschreven op de aanbesteding en uiteindelijk is er één de winnaar: Sportfondsen Nederland."

Rust

Bij de aanbesteding is gekeken naar onder andere de kwaliteit en de prijs. "Maar, we hebben er bijvoorbeeld ook bewust voor gekozen om de vier locaties bij één partij onder te brengen." Zo waren de gymnastieklokalen in beheer van de gemeente, De Omganck was in particuliere handen en In de Roos werd beheerd door Optisport. "Door één partij te kiezen, creëer je rust bij de verenigingen", stelt wethouder Van Ginderen. Sportfondsen Nederland is overigens geen onbekende in Roosendaal. Zwembad de Stok wordt eveneens door hen beheerd en geëxploiteerd. "Al heeft dat niet meegewogen in de beslissing, dat zou niet eerlijk zijn."

Samenwerking

Tycho Knevel van Sportfondsen Nederland is uiteraard blij met de uitkomst van de aanbesteding. "Ik ben blij dat we als winnaar uit de bus zijn gekomen. Wij staan voor vitaliteit en we willen graag lokaal helpen om Roosendaal nog vitaler te maken. We zullen onder andere de samenwerking aangaan met verschillende partijen zoals SSNB. We hebben er ongelooflijk veel zin in en staan te popelen om te starten."

Gemak

De aanbesteding geldt voor tien jaar en dat geeft Sportfondsen Nederland meteen de mogelijkheid om te investeren in de gebouwen. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar het horecagedeelte bij De Omganck. "Dat willen we wel opknappen en meer van deze tijd maken, maar we gaan ook proberen om de bezetting omhoog te krijgen. Doordat we verantwoordelijk worden voor vier locaties, kunnen we ook meer kanten op met de verenigingen", legt Amy van Bemmel namens Sportfondsen Roosendaal uit. "We werken ook met één boekingssysteem en dat maakt het voor de gebruikers alleen maar makkelijker."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES