Foto:

Geniet van 'TONG IV - Send in the clowns' met korte film

ROOSENDAAL - Wat gebeurt er als je vijf hedendaagse kunstenaars de volledige vrijheid geeft in een historisch museum? Dan ontregelen ze het museum van zaal tot depot.


Vijf van oorsprong Roosendaalse kunstenaars die hun geboortestad achter zich hebben gelaten en naam en faam hebben gemaakt, zowel in Nederlandse musea als in het buitenland, keerden voor de expositie TONG IV - Send in the clowns terug naar Roosendaal voor een unieke presentatie. Ze kregen de vrijheid om de vaste collectie van het Tongerlohuys naar hun hand te zetten én er met eigen kunstwerken op te reageren. Een bijzondere uitwisseling tussen historisch en hedendaags, en tussen 'oud' en 'nieuw'.

Gijs Assmann, Berend Hoekstra, Judith Krebbekx, Q.S. Serafijn en Koen Vermeule zette het museum (spreekwoordelijk) op zijn kop! Ze lieten hun werk een dialoog aangaan met de vaste collectie en gebruikten verrassende objecten uit het depot, met als hoogtepunt een gezamenlijk kunstwerk. De expositie is te zien tot en met zondag 23 augustus 2020. 

Filmmaker Boris Paval Conen dook met drie van de vijf kunstenaars het museum in. Ze spraken met elkaar over de gedachte achter hun werk en de binding daar van met hun eigen, persoonlijke geschiedenis. Resultaat: een prachtfilm die we graag met jullie delen! De film is te vinden hier te vinden, maar ook hieronder in twee delen te bekijken:


DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES