Foto:

Groenhuysen start met bouw van Leonardushof in Wouw

WOUW - De nieuwbouw van centrum voor Wonen & Zorg Leonardushof gaat op donderdag 2 juli officieel van start. Op deze dag wordt de eerste heipaal geplaatst. Een (voormalig) bewoner van Leonardushof voert deze dag een symbolische handeling uit. 


Het nieuwe centrum voor Wonen & Zorg krijgt 48 ruime en comfortabele appartementen. Qua omvang en hoogte is de nieuwbouw gelijk aan het oude Leonardushof. Bewoners, medewerkers en vrijwilligers hadden een groot aandeel in het opstellen van het programma van eisen voor het nieuwe pand. Hoog op het lijstje stonden ruimte en wooncomfort. Maar ook het behoud van de bijzondere kapel. 

Lange geschiedenis

Met de nieuwbouw voegt Leonardushof een nieuw hoofdstuk toe aan een lange geschiedenis. Stichting Leonardushof, opvolger van de Plaatselijke Katholieke Stichting voor behuizing van bejaarden in Wouw, realiseerde in 1955 22 bejaardenwoningen en een verzorgingshuis voor zes personen aan de Nieuwstraat. In 1960 volgde een grote uitbreiding in de Schoolstraat, op de plaats waar Leonardushof nu nog steeds staat. In 1965 was de kapel gereed. Architect was A. van Woerkom. In 2000 ging stichting Leonardushof verder onder de vlag van Groenhuysen. 

Traktatie

Op de dag van het aanbrengen van de eerste heipaal worden ook de voormalig bewoners en medewerkers van Leonardushof niet vergeten. Zij krijgen een feestelijke attentie.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief