Foto:

Een crisis leidt soms tot waanzinnig goeie oplossingen (zoals bij deze ondernemer)

Bij de pakken neerzitten? Bij deze ondernemer ging het roer drastisch om en niet zonder succes. Hij denkt al aan uitbreiding. Iedereen weet dat de horeca het momenteel enorm moeilijk heeft. De een na de ander ziet het niet meer zitten nu terrassen nog maar voor een deel gevuld kunnen en het in een restaurant binnen al helemaal niet lekker volloopt.


Geen enkele horecaondernemer ontkomt eraan en ook de eigenaar van De Vegetarische Snackbar uit Den Haag niet. Gestart in 2013 timmerde hij flink aan de weg, maar nu leek het einde nabij. De eigenaar bleek echter niet klein te krijgen. Het was of stoppen en met een rugtas op de tent verlaten, of een totaal andere weg inslaan en dat laatste deed hij. 

De zaak was te klein in verband met de anderhalve meter maatregel

Zijn zaak met een flinke keuken en wat tafeltjes en stoeltjes bleek veel te klein om echt gasten te kunnen ontvangen met de anderhalve meter maatregel. Dat moest anders, maar hoe. 

Hij heeft niet lang zitten dubben, maar ondernam actie. Pakte zijn computer uit zijn laptoptas en begon een nieuw bedrijfsplan te schrijven. Zijn idee: alle tafels en stoelen eruit en een extra keuken erbij. Naast De Vegetarische Snackbar moest er een een Vegan Sushi Company bij. En plantaardig gebak had hij al eerder aan zijn bedrijf toegevoegd. 

Hij haalde er een bevriende collega en sushispecialist bij en samen met hem is hij het plan verder gaan ontwikkelen. Die vriend regelde het concept voor de Sushi en een andere beste vriend schakelde hij in om de online marketingcampagne te gaan verzorgen. 

Er zijn al plannen voor een tweede vestiging 

Inmiddels zitten er drie ondernemers onder één dak en er wordt bezorgd en afgehaald. Mensen gaan met tassen vol de zaak uit. De Cowboysbag gevuld met vegetarische snacks, sushi of plantaardig gebak. In Den Haag worden vele kilometers gemaakt om alle bestellingen rond te brengen. Inmiddels zijn er plannen voor een tweede zaak in Den Haag en vestigingen in andere grote steden. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES