Eerder ging de wethouder al in gesprek met verschillende professionals
Eerder ging de wethouder al in gesprek met verschillende professionals (Foto: Peter van Trijen)

Gemeente organiseert eerste grote live bijeenkomst

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal organiseert op woensdag 1 juli een grote themabijeenkomst over Bestaanszekerheid. Het is de eerste live bijeenkomst die de gemeente houdt na de versoepeling van de corona maatregelen. Aan de bijeenkomst kunnen maximaal 100 mensen deelnemen. De bijeenkomst is bedoeld voor professionals en (maatschappelijke) organisaties die zich ervoor inzetten armoede in Roosendaal te verkleinen. 


Eerder dit jaar maakte wethouder Klaar Koenraad de vernieuwde duurzame aanpak van de armoedeproblematiek in Roosendaal bekend. Aan de hand van zes themalijnen wordt ingezet op het hervinden van het zelfvertrouwen, veerkracht en zelfregie bij inwoners in armoede. Daarom worden er dit jaar verschillende projecten opgestart en voortgezet met als doel mensen weer te laten leven in plaats van overleven.

Tijdens de bijeenkomst van woensdag zijn er diverse sprekers die ingaan op de thema’s: ‘Schuldhulpverlening’, ‘Quiet Community Roosendaal: armoede verzachten en mensen versterken’, ‘Minder regels en meer vrijheid in de bijstand, werkt dat?’ ‘En naar een samenleving zonder armoede, kan dat?’.

Armoedemanifest 
Het sluitstuk van de bijeenkomst is het ondertekenen van het Armoedemanifest Roosendaal. Het manifest verbindt en nodigt alle organisaties in Roosendaal uit die actief willen bijdragen aan het terugdringen van armoede. In het najaar zal een tweede grote bijeenkomst plaatsvinden, met focus op de themalijnen ‘Data, data, data: armoedemonitor Roosendaal’ en ‘Jeugd armoedeagenda’.  

Uiteraard wordt alles in het werk gesteld de bijeenkomst ‘coronaproof’ te laten verlopen. Zo kan er alleen worden deelgenomen na aanmelding en zijn er op de locatie veel maatregelen getroffen om ieders veiligheid te waarborgen.  

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES