Juf Pauline en meneer Jos.
Juf Pauline en meneer Jos. Foto: A.v.Hees

De Gezellehoek: afscheid van juf Pauline en meneer Jos

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Juffrouw Pauline en meneer Jos nemen afscheid van O.B.S. De Gezellehoek.

Op dinsdag 30 juni hebben alle leerlingen van O.B.S. De Gezellehoek tijdens de afsluiting van het landenproject officieel afscheid genomen van hun juf Pauline en hun meneer Jos.

Pauline Kusters

Pauline Kusters neemt na ruim 25 jaar afscheid van haar actieve schoolloopbaan; met een kleine uitstap naar een andere school, alle 25 jaar voor O.B.S. De Gezellehoek. Naast leerkracht, voornamelijk van de onderbouw, is ze ook o.a. taalcoördinator geweest en regelde ze de schoolbibliotheek.

Meneer Jos

Meneer Jos is ruim 40 jaar actief geweest in het onderwijs: 19 jaar in Rotterdam en 23 jaar in Roosendaal voor het Openbaar Onderwijs (O.B.S. De Rietgoor en de laatste 7 jaar voor O.B.S. de Gezellehoek). Naast leerkracht van voornamelijk de midden-/bovenbouw, was hij mede ICT-coördinator van school.

Landenproject

Dinsdagochtend werden juf Pauline en meneer Jos op ludieke wijze van huis opgehaald….met een tandem. Al fietsend bereikten ze de school alwaar ze door een ware erehaag naar binnen werden begeleid. Binnen kregen ze een paspoort… heb je nodig als je landen bezoekt (landenproject), en werden ze feestelijk welkom geheten in hun eigen groep: juf Pauline in groep 4 (Duitsland) en meneer Jos in groep 5 (Spanje).

Na de lunch, aangeboden door school, konden ze de andere landen bezoeken en genieten van een hapje, drankje, dansje en/of muziek uit dat betreffende land. Vaak kregen ze nog cadeautjes. Niet vergeten het paspoort af te laten stempelen! Aan het einde van de schooldag werden ze nog feestelijk toegezongen op het grasveld naast buurthuis De Wieken.

Het team van O.B.S. De Gezellehoek hoopt dat zij nog heel lang terug zullen kijken op hun afscheid: de school, de leerlingen en personeel, die hen allemaal een warm hart toe dragen.

Tevens hebben we die dag ook afscheid genomen van juf Karen en juf Sonja die beiden hun carrière na een lange loopbaan op een andere school en peutergroep voort gaan zetten.

Landenproject.
Aankomst op de tandem.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief