Afbeelding
Foto: Openbaar Ministerie

Burgemeester noemt vondst zeecontainers voor martelpraktijken 'onvoorstelbaar'

Door: Peter Houtepen Algemeen

ROOSENDAAL/WOUWSE PLANTAGE - Onvoorstelbaar. Zo noemt burgemeester Han van Midden de vondst van de zeecontainers in Wouwse Plantage waarin criminelen mogelijk martelpraktijken toepasten.

Van Midden begrijpt dan ook heel goed dat het een gevoel van onveiligheid geeft onder inwoners als criminelen zó dicht in de buurt komen. Juist daarom is hij ook heel benieuwd naar de uitkomsten van de politie- en justitieonderzoeken. "Zodat ik als burgemeester de bestuurlijke maatregelen kan nemen, die hier nodig zijn om de openbare orde en veiligheid in de buurt te herstellen."

Enorme klus

"Het is onze inzet om die gebieden en/of bedrijven die potentieel gevoelig zijn voor criminele activiteiten in ons buitengebied in kaart te brengen", vervolgt hij. "Dat is een enorme klus is, als je bedenkt dat de gemeente Roosendaal een oppervlakte van zo’n 107 vierkante kilometer beslaat. We weten dat er zaken gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. Dat is de afgelopen tijd extra duidelijk geworden. Maar we weten ook veel nog niet. Dat is ook de reden dat ik eind vorig jaar al opdracht heb gegeven voor een grondige analyse van het buitengebied."

Middelen

Samen met het Openbaar Ministerie, politie, belastingdienst en andere overheidsdiensten zet de burgemeester alle middelen en instrumenten in die tot beschikking zijn. "Alleen op die manier krijgen we als georganiseerde overheid grip op de georganiseerde criminaliteit."

Dringend beroep

In de tussentijd doet hij een dringend beroep op de inwoners om het buitengebied veilig te houden. "Meld verdachte situaties en criminele activiteiten bij de politie via 0900-8844. Voor spoedgevallen bestaat het alarmnummer 112. Ik kan mij goed voorstellen dat onze inwoners bij dit soort zaken liever anoniem willen blijven. Maak in dat geval gebruik van Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of direct online. We zijn met z’n allen samen verantwoordelijk voor een veilige leefomgeving."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief