Afbeelding
Foto: Politie

Politie arresteert drugsdealer en twee drugsgebruikers in Roosendaal

Door: Peter Houtepen Politie

ROOSENDAAL - De politie heeft dinsdagmiddag in Roosendaal drie jongemannen aangehouden voor het dealen, het bezit en het gebruik van drugs. De arrestaties volgden na diverse tips en een vooronderzoek.

De politie en de gemeente Roosendaal krijgen de laatste tijd regelmatig meldingen van drugshandel op straat. Enkele tips wezen in de richting van een 20-jarige jongeman uit Roosendaal, welke veelvuldig drugs zou dealen. Daarop startten politie en het Openbaar Ministerie(OM) een vooronderzoek. Hieruit bleek dat de hoofdverdachte bijna dagelijks verdovende middelen in Roosendaal verkocht. Tevens kwam de uitvalsbasis van de dealer in beeld. Dinsdagmiddag is met meerdere onopvallende politie-eenheden de Roosendaler gevolgd en werd gezien dat de man op straat drugs verkocht.

In de auto van de verdachte werd een verborgen ruimte aangetroffen met rond vierduizend euro aan contant geld. Als vervolg hierop is in twee woningen onderzoek gedaan: op het woonadres van de man en in de uitvalsbasis. In een kelderbox bleek dat de drugs werd versneden en in kleine zakjes verpakt. Bij deze instap werden twee jongemannen (19 en 20 jaar), beiden ook uit Roosendaal, aangehouden. Zij waren drugs aan het gebruiken. 

De politie vond onder andere 600 gram hennep en 75 gram cocaïne. Het geld en de drugs zijn in beslag genomen. Daarnaast is ook de telefoon van de hoofdverdachte in beslag genomen. "Deze geeft ons inzicht in alle kopers van de dealer en kan gebruikt worden voor verder onderzoek", aldus de recherche.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief