Overhandiging van de cheque aan Stichting Leergeld.
Overhandiging van de cheque aan Stichting Leergeld.

Het Goede doel in 2020bij Sociëteit Contact

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Sinds 2016 kent het rijke verenigingsleven in West-Brabant Sociëteit Contact. Een groep 55-plussers die maandelijks bijeen komt voor allerlei activiteiten waarbij naast verbreding van kennis en interesses ook saamhorigheid en vriendschap belangrijke waarden zijn.

Een gedeelte van de contributie voor lidmaatschap, wordt elk jaar geschonken aan een goed doel. Enige tijd geleden besloten de leden in gezamenlijk overleg het werk van Stichting Leergeld met een financiële bijdrage te ondersteunen.

Woensdag 8 juli mocht voorzitter Carina Reuvers uit handen van Vic Wendel, president van de sociëteit een cheque ter waarde van € 750,-- in ontvangst nemen. Carina Reuvers maakte dankbaar gebruik van deze gelegenheid om de vele aanwezige sociëteitsleden te informeren over de doelstelling van de stichting die zij voorzit: het voorkomen van sociaal isolement van schoolgaande kinderen/jongeren, in de leeftijd van vier tot achttien jaar. In haar verhaal werd duidelijk dat te vaak voor minima gezinnen overheidsvoorzieningen niet toereikend of niet beschikbaar blijken te zijn. Met financiële en materiële ondersteuning probeert Leergeld te voorkomen dat kinderen kansen missen.
Ongetwijfeld zal de gift van Sociëteit Contact een goede bestemming vinden. Met applaus voor Carina Reuvers en haar stichting onderstreepten de aanwezige leden dat Sociëteit Contact het Goede doel van 2020 een warm hart toedraagt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief