Liesbeth van Tilburg
Liesbeth van Tilburg Foto: Christian Traets

Geen reis naar Nieuw-Zeeland voor Liesbeth, wel naar Zuid-Limburg

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ROOSENDAAL - Liesbeth van Tilburg uit Roosendaal had in mei een bijzondere reis voor de boeg. Samen met haar vriend zou ze haar 19-jarige dochter Lotte opzoeken in Nieuw-Zeeland. Daarna zouden ze nog drie weken het Noordereiland verkennen. Helaas gooide de coronacrisis roet in het eten. 

"Lotte zit voor een half jaar op een middelbare school. Ze heeft in NIeuw-Zeeland vier weken in quarantaine gezeten. Het is gelukkig veilig voor haar om in Nieuw-Zeeland te blijven. Het land is nu coronavrij en er heersen strenge in- en uitreisbeperkingen", vertelt Liesbeth. Ze heeft veel contact met haar dochter via beeldbellen. Toch vindt ze het erg jammer dat ze Lotte niet heeft kunnen opzoeken aan de andere kant van de wereld: "We zouden kennismaken met hun gastgezin en ook met hen nog naar hun vakantiehuis gaan. Ook hebben we een turbulente tijd meegemaakt. In 2017 is mijn man overleden. Daarom was deze reis nog specialer." 

Liesbeth hoopt op een later tijdstip alsnog een mooie reis met haar familie te kunnen maken. Van het bedrijf waar ze een camper hebben gehuurd, krijgen ze een voucher die ze later alsnog kunnen benutten: "Ik weet niet of het dan weer Nieuw-Zeeland wordt, maar we kunnen de voucher ook inzetten voor een camper in Amerika." Voor nu gaan ze een midweek met de familie naar Simpelveld in Zuid-Limburg. Daar is ook Lotte bij die deze week thuiskomt: "Daar gaan we relaxen en genieten van de omgeving, lekker wandelen en fietsen. We zitten niet bij de pakken neer!"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief