Afbeelding
Foto: René Bruijnincx

Isabel zamelt ook in deze tijd geld in voor stichting Naminya

Door: René Bruijnincx Algemeen

ROOSENDAAL – Isabel Heshof, een idealistisch 17 jarig meisje uit Roosendaal, wist na afronding van haar studie op het Norbertuscollege nog niet precies welke studie ze wilde gaan volgen. Vandaar dat ze een tussenjaar nam, om onder andere één van haar idealen te verwezenlijken.

Spijtig genoeg gooide de coronacrisis roet in het eten, maar mensen die Isabel goed kennen, wisten al dat ze zich, ondanks dat, in haar project zou vastbijten. Daarom is er sedert november 2019, toen we voor de eerste keer over haar plannen publiceerden al zoveel gebeurd, dat de realisatie van haar ideaal een stuk dichterbij is gekomen

Idealisme

“Het komende schooljaar ga ik aardrijkskunde studeren in Tilburg. Dat vak heeft altijd mijn interesse gehad. Het is ook de basis geweest van het plan dat ik ga uitvoeren. Omdat ontwikkelingshulp een wezenlijk onderdeel van het vak aardrijkskunde is en ik ben opgevoed met zorgzaamheid voor anderen, heb ik me voorgenomen voor Stichting Naminya in Oeganda een stuk grond te kopen waar de schooljeugd leert zelf zorg te besteden aan het telen van voedsel en daardoor ook wat praktijkervaring opdoet”, steekt de enthousiaste Isabel van wal. “Ik heb me voorgenomen om dat plan, met hulp van anderen natuurlijk, zelf te gaan bekostigen. Inmiddels heb ik 2700,- binnen.” Isabel mikt op een bedrag van €4500, waarmee ze een stuk grond van 50 x 50 meter kan kopen. Dankzij, Erna en Hennie van Dinner of Hope, Esmee en Guusje die armbandjes maken en verkopen en haar eigen inspanningen is het resultaat nu al zeer bemoedigend.

Plannen

Isabel heeft nog wel wat zaken op de rol staan om het restbedrag bij elkaar te krijgen. “Ik word daarbij geholpen door mijn moeder, die een yogales gaat verzorgen. Dat gaat plaatsvinden op zaterdag 18 juli van 9.30 tot 11.00 uur in de openlucht op Nispenseweg 1. Een vriend en vriendin van me geven op zaterdag 3 oktober een Zumbales in de Standaert in Standdaarbuiten. De kosten voor beide activiteiten, € 12,50 per persoon, komen volledig ten goede aan het doel”, vat Isabel 2 belangrijke activiteiten samen. Opgeven voor deze lessen kan via isabelhelptstichtingnaminya@gmail.com.

Tijdelijke tegenvallers

Ondanks de positieve geluiden en het uitermate vasthoudende karakter van Isabel, zijn er factoren waar ze geen invloed op heeft, maar waar ze wel last van ondervindt. “Door de coronacrisis zijn mensen die ik heb benaderd voor een financiële bijdrage enigszins terughoudend. Dat is logisch omdat zij eerst hun eigen positie moeten bepalen voordat ze in mijn project stappen”. In februari 2021 gaat Isabel, overigens samen met haar vader, naar Oeganda om daar het stuk grond in ogenschouw te nemen. “Voor mijzelf zit daar ook nog een prestatie aan vast. Hoewel mijn ouders me geweldig steunen vinden ze het ook belangrijk dat ik dingen zelf regel. Daarom werk ik nu in de horeca, zodat ik zelf mijn vliegticket en verblijf kan betalen”.

Ondersteuning

Mensen die het project van Isabel aanspreekt en die misschien zelf een financiële bijdrage willen leveren kunnen contact opnemen of een donatie doen op rekening NL54SNSB0926430181 onder vermelding van Isabel helpt. Het geld wordt enkel en alleen aangewend voor het doel dat Isabel zich gesteld heeft. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief