Afbeelding
Foto: Groenhuysen

Groenhuysen biedt herstelprogramma voor coronapatiënt

Door: Peter Houtepen Algemeen

ROOSENDAAL - Groenhuysen biedt voor coronapatiënten een herstelprogramma aan waarin behandelaars multidisciplinair samenwerken. 

Het coronavirus kan ernstige gevolgen hebben. Klachten als kortademigheid, benauwdheid,verslechterde conditie en verminderde eetlust komen vaak voor. Maar ook gevoelens van onzekerheid en kwetsbaarheid. 

Benauwd

Na herstel van het coronavirus bestaat de kans dat iemand sneller kortademig is, benauwd raakt of last heeft van stemproblemen zoals heesheid. Benauwdheid kan voor een angstig gevoel zorgen of andere klachten van hyperventilatie geven. De ergotherapeut, fysiotherapeut en/of logopedist denkt mee en adviseert.

Conditie

Wanneer iemand hevig ziek geweest is, heeft die persoon waarschijnlijk te maken gehad met verminderde eetlust, vermoeidheid en mogelijk zelfs kauw- en/of slikproblemen. Dat leidt tot ongewenst gewichtsverlies en het inleveren van spiermassa. Een goede balans tussen voeding en beweging zorgt ervoor dat deze spiermassa weer opgebouwd wordt. De diëtist, fysiotherapeut en logopedist werken samen om voeding en beweging goed op de situatie af te stemmen.

Stemming

Het doormaken van een coronabesmetting kan zeer heftig zijn, waardoor iemand naast het fysieke herstel ook emotioneel een en ander moet verwerken. Gevoelens van eenzaamheid, kwetsbaarheid en onzekerheid komen vaak voor. De geestelijk verzorger biedt ondersteuning tijdens dit proces. 

Coronapatiënten die het herstelprogramma willen volgen kunnen voor een verwijzing contact opnemen met de huisarts. Indien de klachten dusdanig ernstig zijn dat thuis herstellen niet volstaat, biedt Groenhuysen tijdelijke revalidatie aan op locatie Weihoek.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief