Chelsey Heijnen: 'Olympische Spelen in Parijs is mijn ultieme doel'
© Afonso Pereira | http://afonsopereiraphoto.nl
© Afonso Pereira | http://afonsopereiraphoto.nl (Foto: Afonso Pereira)

Chelsey Heijnen: 'Olympische Spelen in Parijs is mijn ultieme doel'

ROOSENDAAL - De sportzomer is flink in het water gevallen dit jaar. De Olympische Spelen die dit weekend van start zouden gaan in Tokio, zijn verschoven naar 2021. Datzelfde gebeurde met het EK voetbal. En ook wielerliefhebbers gaan een lege zomer tegemoet. De Tour de France start pas 29 augustus, en andere klassiekers volgen daarna. Dat betekende flink schakelen voor sporters, waaronder ook Chelsey Heijnen uit Roosendaal.


Boxster Chelsey Heijnen uit Roosendaal heeft een roerige coronaperiode meegemaakt. Zij was net bezig met boxen op een Olympisch Kwalificatie Toernooi in Engeland toen het toernooi halverwege werd afgelast vanwege het coronavirus. Chelsey maakt kans om mee te doen aan de Olympische Spelen in 2021 in Tokio. Eigenlijk zouden die de Spelen dit jaar plaatsvinden, maar door de coronacrisis volgde uitstel. Dat is voor Chelsey niet slecht. Zij is namelijk herstellende van een schouderblessure waardoor ze lange tijd niet volop heeft kunnen trainen. Nu heeft ze meer tijd om op tijd fit te raken. 

Op het toernooi verloor ze één wedstrijd: "Die verliespartij blijft wel staan, maar ook dan heb ik nog kans op kwalificatie." Zij gebruikt de zomer om volop door te trainen. Dat doet ze bij haar werkgever Aleco waar ze ook sportlessen verzorgt. "Maandenlang heb ik trainingen gegeven via een scherm, maar nu kan dat weer persoonlijk. Dat is veel fijner, omdat je mensen zo beter kunt helpen. Je kunt dan bijvoorbeeld beter een correctie geven." 

De komende tijd richt ze zich op sportief vlak op het EK boksen onder de 22 jaar in Italië: "Op dit moment gaat het toernooi door en ik durf er ook naar toe." Daarnaast traint ze verder voor het volgende kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen: "Het zou geweldig zijn als het lukt, maar ik beschouw alle wedstrijden ook als een goede ervaring voor de volgende Spelen in Parijs. Dat is mijn ultieme doel. Als het gaat lukken om te kwalificeren voor Tokio is dat gelijk ook een goede oefening!"

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>