Afbeelding
Foto: Pixabay

Rolstoelwandelpaden in Wouw opgeknapt

Door: Remko Vermunt Algemeen

WOUW - De wandelpaden voor rolstoelen, aangeduid met de paarse stippen, werden in Wouw uitgezet en aangelegd op initiatief van Piet van Meel in samenwerking met dorpsraad Wouw in 2016.

Vrijliggende paden die niet langs de rijwegen lopen en vaak door een park gaan of aan de rand van het dorp met een wijds uitzicht. Waar nodig zijn deze paden weer in orde gemaakt. De in- en uitgangen zijn opnieuw voorzien van een paarse stip op het wegdek. Door een mooie gift van de Lions Club Wouw konden de stippen worden ingekocht.

Op verschillende plaatsen worden door de gemeente de half verharde paden verbeterd en een doorgangssluis werd aangepast voor een betere doorgang. Enkele paden zijn verhard met “dolomite” op leembasis, dat bij regen en opdooi zacht wordt. Daarom zijn deze paden verboden voor paarden, fietsen, brommers e.a. voertuigen.

De plattegronden van Wouw met daarop de paden aangegeven zijn steeds verkrijgbaar bij het VVV punt Wouw. Nu de rolstoel gebonden mensen weer naar buiten mogen i.v.m. de versoepelingen zullen zij er weer dankbaar gebruik van maken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief