Corné Kriesels is de nieuwe havenmeester van Stadsoevers
Foto: Gemeente Roosendaal

Corné Kriesels is de nieuwe havenmeester van Stadsoevers

ROOSENDAAL - Corné Kriesels is de nieuwe havenmeester van Stadsoevers. Hij is daarmee hét aanspreekpunt voor gebruikers van de kades en zwaaikom van Stadsoevers. Hij heeft meteen een belangrijke taak, want er zijn zeven tijdelijke ligplaatsen in de verhuur gegaan. Vanaf 20 augustus kunnen dan ook de eerste bootjes terecht in de vernieuwde haven. "Ik vind het leuk om dit van het begin af mee op te bouwen. Er komt zo steeds meer levendigheid in Stadsoevers", aldus Kriesels.


Al langere tijd wordt er hard gewerkt in de nieuwe wijk Stadsoevers. De zwaaikom, het golvende hart van Stadsoevers, wordt dé plek waar boten kunnen aanmeren en waar je lekker met je voeten in het water een visje kan eten. Vanaf half juli is het al mogelijk vanaf de Wethouder Lanenstraat over de Vlietkades aan de oostelijke kant te lopen of fietsen tot aan het stadsstrand en vanaf begin juli kun je met een supboard, kano of klein bootje het water op. 

Nu gaan ook de zeven tijdelijke ligplaatsen in de zwaaikom in de verhuur. Deze gaan 100 euro kosten en worden door de gemeente uitgegeven tot 31 maart 2021, waarbij eigenaren van elektrische vaartuigen uit Roosendaal voorrang krijgen. Inschrijven hiervoor kan tot 17 augustus via de website van de gemeente Roosendaal: www.roosendaal.nl/ligplaatsen. Uiterlijk 20 augustus wordt bekend wie een ligplaats krijgt en kunnen plaatsen in gebruik genomen worden. 

De zwaaikom is bereikbaar voor boten met een maximale lengte van 9,5 meter en een maximale doorvaarthoogte van 1,6 meter. Aanleggen is gratis, overnachten in de zwaaikom is niet toegestaan. Heb je een grotere boot? Daarmee kun je nu niet in de zwaaikom terecht. Dat komt doordat de zwaaikom een bescheiden formaat heeft, de toekomstige rolbrug die ruimte nodig heeft en de hoogte van de Vlietbrug die nu niet op verzoek geopend wordt. Voor grotere schepen en passanten die een nachtje willen blijven zijn er enkele plaatsen bij Watersportvereniging de Vliet.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>