Bas Manniën: 'Lokale biertjes vallen in de smaak in Roosendaal'
Foto: CHRISTIAN TRAETS

Bas Manniën: 'Lokale biertjes vallen in de smaak in Roosendaal'

ROOSENDAAL - Lokale bierbrouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond. In iedere gemeente zijn wel een paar bierbrouwerijen te vinden en het succes is vaak ongekend. Met de internationale Dag van het Bier (7 augustus) net achter de rug is het een goed moment om deze lokale biertjes extra 'in the picture' te zetten.


Het zijn vooral de écht lokale biertjes die gretig aftrek vinden in Roosendaal. Dat constateert Bas Mannien (44) van Drankenhandel Van Dorst. "Het lokale bier gaat mee in de hype rondom speciaalbieren, maar het gaat nooit met dozen tegelijk." Bij het 750-jarig bestaan van Roosendaal in 2018 werd een écht Roosendaals biertje gebrouwen naar recept van Tony Aarden. Het Blond Rooske. "Dat liep enorm goed", weet Bas Mannien nog. 

"Je merkt dat lokale bieren ook vooral aftrek vinden in Roosendaal zelf. Er zijn een paar uitzonderingen, maar dat zijn brouwerijen die ook bier uit fust kunnen leveren. Zij worden vaak ook wat meer in de regio verkocht." Bij drankenhandel Van Dorst is volop keuze als het gaat om lokale biertjes. "We verkopen bieren van Tony Aarden, Brouwerij Laveloos, Brouwerij Het Beest en Arnulfus", vertelt Mannien. Die bieren worden goed verkocht, net als andere speciaalbiertjes. 

"Het lokale bier gaat mee in de hype rondom speciaalbieren. De komst van app's, zoals BeerNDX en Untappd, zorgen ervoor dat mensen sneller weten welke biertjes er zijn en waar ze te koop zijn. Vooral de biertjes uit het hobbybrouwerssegment plukken daar de vruchten van. Al worden er nooit volle dozen gekocht. Vaak komen mensen bij ons binnen voor een kratje Jupiler of Westmalle Dubbel en dan nemen ze ook nog twee biertjes mee van Laveloos en misschien nog twee van een andere brouwer. De keer daarna rouleren ze en nemen ze weer andere biertjes mee. Juist dat rouleren maakt het leuk."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief