Jaap Mulders speelt in op populariteit van lokale biertjes met BeerNDX
Foto:

Jaap Mulders speelt in op populariteit van lokale biertjes met BeerNDX

ROOSENDAAL - Een Mexican Koekwhouse, Arnulfus Tripel of een 'Niet voor de Poes'. Het zijn stuk voor stuk lokale biertjes uit Roosendaal die zich kenmerken door de leuke naam, prachtige etiketten en uitgesproken smaken. De populariteit van dit soort lokale bieren is ook Jaap Mulders (36) uit Wouw opgevallen. Hij ging daarom een jaar geleden aan de slag met een online platform voor bierliefhebbers: BeerNDX. Begin dit jaar ging de app online en onder andere de Roosendaalse brouwerij Laveloos heeft zich al aangesloten.


"Ik ben zelf amateurbrouwer geweest", vertelt Jaap. "En het is ontzettend leuk om thuis in je eigen keuken of garage een bier te brouwen." Soms lukt een biertje zo goed, dat ook vrienden ernaar gaan vragen en sommige brouwers kunnen hun biertjes zelfs kwijt bij hun favoriete café. "Als je de ruimte hebt, kan je soms 100 of 150 liter zelf maken. Maar als een recept goed heeft uitgepakt, dan heb je soms goud in handen. Dan wil je het liefst veel meer maken." 

Amateurbrouwers kunnen op dat moment aankloppen bij huurbrouwerijen voor het maken van grotere 'batches'. "Die brouwerijen zijn ook officieel gecontroleerd, die bieren mogen officieel verkocht worden." En daar komt de app van Jaap om de hoek kijken. "Veel lokale brouwers zoeken een afzetplek voor hun bieren. Ze hebben vaak wel een webshop, maar als lokale brouwer moet je heel erg je best doen om online goed gevonden te worden." BeerNDX is een gratis platform waar de lokale brouwers hun bieren kunnen verkopen aan particulieren én drankenhandels.

"Ik snap de populariteit heel goed. Bier is enorm happening de laatste jaren en wat is er nou leuker dan een zelfgebrouwen biertje schenken op je verjaardag?"

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief