Coronabesmettingen bij Jumbo in Wouw; GGD start contactonderzoek
Foto: Remko Vermunt

Coronabesmettingen bij Jumbo in Wouw; GGD start contactonderzoek

WOUW - Een aantal medewerkers van de Jumbo Supermarkt in Wouw is besmet met het coronavirus. Dat bevestigt een woordvoerder van de Brabantse supermarktketen. Om hoeveel medewerkers het gaat, wil men niet bekendmaken. In het dorp zelf verspreidt het nieuws zich als een lopend vuurtje. In verschillende Whatsapp-groepen wordt al melding gemaakt van de besmettingen.


"Dit is uiteraard erg vervelend. We hebben alle medewerkers op het hart gedrukt om bij klachten thuis te blijven en zich direct te laten testen", stelt de Jumbo-woordvoerder. De GGD is, net zoals bij iedere andere coronabesmetting, een contactonderzoek gestart. Een oorzaak van de besmettingen is volgens de supermarktketen moeilijk vast te stellen. "Medewerkers komen terug van vakantie en hebben naast werk ook nog andere sociale contacten. Er zijn dus verschillende bronnen mogelijk."

De woordvoerder geeft aan dat vanaf de start van corona alles in staat is gesteld om ervoor te zorgen dat medewerkers veilig hun werk kunnen doen en klanten veilig hun boodschappen kunnen doen. "In onze winkels volgen we de richtlijnen van het RIVM en we attenderen onze klanten en medewerkers continu op de huidige richtlijnen en maatregelen. Iedereen in Nederland wordt gevraagd om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren, ook bij het boodschappen doen. Dat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid."

Nu toch een aantal besmettingen geconstateerd zijn bij de medewerkers, worden alle medewerkers nogmaals gevraagd om thuis te blijven bij (lichte) klachten. Zij moeten zich dan ook direct laten testen. Medewerkers die getroffen zijn door het virus komen uiteraard niet werken.

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief




<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>