Promotie van Wouw zet door: VVV lanceert Toeristenkaart Wouw
Foto: Remko Vermunt

Promotie van Wouw zet door: VVV lanceert Toeristenkaart Wouw

WOUW - Het dorp van de Papboer, de melkbussen en van het Wouw-effect. Wouw is één van de mooiste dorpen van de gemeente Roosendaal, maar een lange tijd reden toeristen het dorpje (bij wijze van spreken) voorbij. En dat is enorm zonde, want Wouw heeft de toeristen enorm veel te bieden. Reden genoeg voor verschillende instanties om de koppen bij elkaar te steken voor een Toeristenkaart Wouw.


Op het terras van de dit jaar geopende Pastabar in Wouw werd afgelopen donderdag de Toeristenkaart officieel gelanceerd. Hierin staat onder andere de wandelroute 'Ster van Wouw' en daarnaast lees en leer je van alles over alle bezienswaardigheden die hier met gulle hand zijn rondgestrooid. De Ster van Wouw was ooit een initiatief van Wouw Promotie dat in 1986 is opgericht en vormt een prachtige aanvulling op de Toeristenkaart. 

"Wouw heeft zich de afgelopen jaren ontzettend goed ontwikkeld", stelt Inge van Aalst van VVV Roosendaal. "Mensen vieren dit jaar vakantie in eigen land en met deze Toeristenkaart hebben ze een handige tool om ook Wouw te verkennen. Dit is immers één van de mooiste dorpen van onze gemeente." Dat Wouw zich de afgelopen jaren goed heeft ontwikkeld kan Marja Mensch van VVV Wouw alleen maar beamen. "Steeds meer mensen weten ons dorp te vinden. Ze komen dan vooral voor de kerk en de molen, maar ook voor de gezellige terrasjes. Ze weten dat het een gezellig dorp is."

"Uiteindelijk zijn we er allemaal bij gebaat dat het goed gaat met het dorp", stelt één van de aanwezigen. "We willen allemaal dat mensen naar onze mooie gemeente komen om hier een dag of zelfs een weekend te vertoeven." Alle instanties, waaronder ook Platform Toerisme Wouw, Stichting Wouw Promotie en Dorpsraad Wouw en Fotoclub Wouw zijn dan ook blij met het eindresultaat. "Dit is een mooi voorbeeld van hoe het moet. Een samenwerking om trots op te zijn."

De Toeristenkaart Wouw is gratis verkrijgbaar bij VVV Wouw én bij VVV Roosendaal

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>