Afbeelding

VLP maakt zich zorgen om muziekonderwijs: 'Wat gaat er met De Suite gebeuren?'

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - "Wanneer worden de gebruikers van de Suite geïnformeerd over de definitieve plannen voor de Suite? Is er al bekend hoe die eruit komen te zien en welke alternatieven zijn er voor deze gebruikers?" Dat wil Gerard van Zalinge (VLP) weten van het college. 

De VLP-fractie is erg te spreken over het cultuurhuis aan de Bovendonk. "Met name het aanstellen van een onafhankelijke stichting, die er mede voor zorgt dat de verenigingen elkaar weten te vinden, zorgt voor draagkracht en aantrekkingskracht van het cultuurhuis." Maar, de VLP maakt zich aan de andere kant wel zorgen om de ontwikkelingen rondom De Suite én het muziekonderwijs. "Na het sluiten van de muziekschool in Roosendaal is er een duidelijke terugloop van jonge muzikanten binnen de muziekverenigingen in Roosendaal."

Des te belangrijker vindt de VLP het om te weten wat er gaat gebeuren met De Suite. "De muziekdocenten en muziekverenigingen die nu gebruikmaken van de Suite worden al enige tijd in onzekerheid gehouden over de toekomst van de Suite. In deze tijd, waarin de culturele sector onder druk staat door het COVID-19 virus, geeft dat voor de gebruikers van de Suite extra druk en spanning. Duidelijkheid over locatie en toekomstbestendigheid zou voor deze groep zeker meer rust geven."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief