Lowland Paddies in het Openluchttheater van Nispen.
Lowland Paddies in het Openluchttheater van Nispen. Foto: Corrie Verbraak

Ondanks hitte vol theater in Nispen

Sport en vereniging

NISPEN - Er waren afmeldingen en toch op het laatste moment ook weer aanmeldingen, vanwege de hitte was het even de vraag of bezoekers de weg wel zou vinden naar de Ierse middag in het Openluchttheater van Nispen.

Stichting Openluchttheater Nispen had besloten om in overleg met het Bewonersplatform de tent/overkapping op te zetten. Zonder schaduw zou het namelijk in verband met de extreme warmte niet te doen zijn om artiesten en bezoekers in het theater te ontvangen.

Met behulp van vrijwilligers werd de tent opgezet en was het, mede door een zacht briesje wat af en toe voorbij kwam, voor iedereen een tropische maar toch aangename muzikale middag.

The Lowland Paddies speelden enthousiast en engergiek hun Ierse maar ook andere folk achtige liedjes.

Ze waren blij weer te kunnen en mogen optreden; dat het publiek vanwege de Covid-19 maartegelen wat minder in aantal was en op afstand van elkaar moest zitten maakte de sfeer er niet minder om.

Na afloop gaf Luuk Lenders in de foyer (de mozaiëk-zijde van het openluchttheater) een afterparty. Met allerlei soorten fluiten, een accordeon en andere instrumentjes wist hij de bezoekers te verrassen en verwonderen als multi instrumentalist.

Op twee 2 fluiten tegelijk spelen, bijzondere melodieën, al dan niet zelf geschreven, het publiek keek en luisterde geboeid.

Stichting Openluchttheater maakt zich gereed voor de volgende voorstelling. Zondag 16 augustus komt Bart Juwett naar Nispen. Als buikspreker, poppenspeler, goochelaar; wat doet hij als all-round entertainer eigenlijk niet? De voorstelling begint om 14 uur. Kaartjes zijn te bestellen door een mailtje te sturen naar: reserveer@oltn.nl. Meer en actuele informatie is te vinden op www.oltn.nl of volg het Openluchttheater Nispen op Facebook.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief