Bemiddelaar van Buurtbemiddeling Roosendaal belt bij een bewoner aan voor een intakegesprek
Bemiddelaar van Buurtbemiddeling Roosendaal belt bij een bewoner aan voor een intakegesprek Foto: Buurtbemiddeling Roosendaal

Buurtbemiddeling kan in veel situaties ondersteuning bieden

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Zo ook de situatie van Marieke en Pieter. De nieuwe buurjongen draait de hele week van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat hele harde muziek. Beiden komen niet tot hun rust en met een baby op komst zijn dit geen fijne vooruitzichten. Pieter heeft de buurjongen al geprobeerd aan te spreken, helaas zonder succes. In dezelfde avond kreeg Marieke het aan de stok met de buurjongen. Beide buren zitten vast in hun eigen verhaal. Door de toenemende emoties en frustraties hebben beide buren geen woongenot meer.

Samen gaan twee vrijwillige bemiddelaars op pad om bij dergelijke situaties ondersteuning te bieden. Na twee intakegesprekken begeleiden de bemiddelaars de bewoners in een gezamenlijk bemiddelingsgesprek op neutraal terrein. De bemiddelaars zijn getraind in gespreksvoering en conflicthantering en luisteren naar beide kanten van het verhaal, zonder daarbij partij te kiezen. Zij dragen geen oplossingen aan, maar helpen buren om samen een oplossing te vinden. Als de emoties te hoog oplopen, brengen zij het probleem weer terug tot de kern. Coördinator Eloy Kooymans: “Het bieden van een luisterend oor kan in veel situaties ruimte bieden om er gezamenlijk aan uit te komen”.

Smul jij van Bonje met de buren, de rijdende rechter of denk jij juist dat het oplossen van buren problemen beter kan? Wil jij bewoners helpen om uit te zoomen en gezamenlijk de problemen op te lossen? Word dan nu onze nieuwe vrijwillige buurtbemiddelaar.

Jij krijgt van Buurtbemiddeling Roosendaal een driedaagse erkende training tot bemiddelaar en nog tal van jaarlijkse verdiepende trainingen. Wil jij ons team komen versterken? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen Buurtbemiddeling? Neem nu contact op met Eloy Kooymans of Frank Willemsen via 06-58808735 of mail naar buurtbemiddeling@wijzijntraversegroep.nl voor een vrijblijvende kennismaking.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief