Afbeelding

Zoektocht gestart naar dé Roosendaalse Bruggenbouwer

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Wie is dé Bruggenbouwer van de gemeente Roosendaal? Dat wil stichting Social Klus weten en daarom is een ware zoektocht gestart. Iedereen kan bruggenbouwers nomineren en op 5 november wordt dé Bruggenbouwer van 2020 in het zonnetje gezet.

"In onze gemeente ontstaan regelmatig spontaan nieuwe initiatieven door ‘gewone’ Roosendalers. Deze inzet voegt waarde en kleur toe aan de stad. Deze initiatiefnemers zijn vaak mensen die vanuit de schaduw iets kleins starten, wat voor henzelf en inwoners veel betekenis heeft. Ze helpen mensen verder en zijn van betekenis voor vele Roosendalers. Echte bruggenbouwers dus", aldus Gijs Bullens van stichting Social Klus.

Om hen een keer in het zonnetje te zetten, worden mensen nu opgeroepen om deze bruggenbouwers te nomineren. "We gaan met organisaties voor welzijn, cultuur en sport op zoek naar dit soort bruggenbouwers om ze in het zonnetje te zetten, zodat er een mooie jaarlijkse traditie ontstaat."

Mensen kunnen tot 1 oktober iemand nomineren via deze link. Medio oktober zal de commissie, die bestaat uit Stichting Social Klus, Bibliotheek West-Brabant en de gemeente Roosendaal, één of meerdere bruggenbouwers kiezen. Op 5 november zal de Bruggenbouwer 2020 feestelijk in het zonnetje gezet worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief