Afbeelding

Waardering van gemeente voor mantelzorgers

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Op 24 augustus hebben alle mantelzorgers die ingeschreven staan bij het mantelzorgsteunpunt Roosendaal persoonlijk informatie ontvangen over de jaarlijkse mantelzorgwaardering. Na aanvraag ontvangen zij op 10 november, de Dag van de mantelzorg, uit naam van de gemeente Roosendaal per post een Pluim waarmee ze iets leuks voor zichzelf te kunnen doen of kopen.

Dankzij mantelzorgers kunnen hulpbehoevende mensen langer thuis blijven wonen en doen ze minder snel een beroep op professionele zorg. De inzet van mantelzorgers wordt zeker opgemerkt én gewaardeerd door de gemeente Roosendaal. Daarom mag het Mantelzorgsteunpunt Roosendaal namens de gemeente ook dit jaar weer de mantelzorgwaardering aanbieden.

Compliment
De mantelzorgwaardering kunt u aanvragen van 31 augustus tot en met 27 september via Mantelzorgsteunpunt Roosendaal, (088) 02 82 600 of info@mantelzorgroosendaal.nl. Voorwaarde is dat de persoon waarvoor u zorgt in de gemeente Roosendaal woont. Ook moet u als mantelzorger geregistreerd staan bij het steunpunt. Ontvangt u mantelzorg of kent u mensen in uw omgeving die mantelzorg verlenen aan een naaste? Vertel hen dan over deze waardering. Iedereen die op deze manier voor iemand anders zorgt verdient daar immers een compliment voor.

Informatie en steun
Mantelzorg is iets wat je overkomt en is vaak een geleidelijk proces; het begint meestal klein en kan eindigen in 24-uurs zorg. Als mantelzorger kunt u voor informatie en steun terecht bij het Mantelzorgsteunpunt Roosendaal. Staat u nog niet geregistreerd? Neem dan contact op met het steunpunt via (088) 02 82 600 of info@mantelzorgroosendaal.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief