Carnaval in Tullepetaonestad: Geen Optocht, Otobusrellie en Liedjesfestival
Foto: Luc van LeeuweLuc van Leeuwe/www.lucvanleeuwe.com

Carnaval in Tullepetaonestad: Geen Optocht, Otobusrellie en Liedjesfestival

ROOSENDAAL - De carnavalsoptocht én de otobusrellie in Tullepetaonestad gaan komend jaar niet door. Dat heeft de Stichting Carnaval Roosendaal vandaag bekendgemaakt. Eerder deze week maakte de stichting al bekend dat ook het Priense Swaree dit jaar niet door kan gaan. Dit heeft alles te maken met de maatregelen rondom het coronavirus. 


"Maar, ons uitgangspunt is om te kijken wat dan wel mogelijk is", stelt de stichting op de eigen website. Daarbij wordt uitgegaan van de situatie zoals die nu is. "We willen tijdens de hoogtijdagen in ieder geval op de zaterdag in de stad een aantal leutpleinen/podia inrichten waar we de leut bij elkaar brengen. Op die locaties kunnen allerlei activiteiten plaatsvinden: optredens van zeulbandjes, acts van allerlei Tullepetaonen, een natje en een droogje van de horeca, tentoonstelling van wagenbouwers, kraampjes van de Leutmart, etc." Het is aan de deelnemers om het programma voor deze podia in te vullen. Tullepetaonen die de locaties willen bezoeken moeten zich dan inschrijven zodat de boel beheersbaar blijft, binnen de coronaregels.

Het liedjesfestival, dat eigenlijk op 11/11 georganiseerd zou worden, gaat eveneens niet door. "Er komt geen liedjesfestival in de Kwakkelkooi zoals we dat kennen. Ook dat kunnen we met de beperkingen die gelden in de Kring niet voor elkaar krijgen. We hebben al wel de zeulbands gevraagd aan de slag te gaan met het schrijven van een liedje en we denken aan een digitale versie van het liedjesfestival. We zijn dit nog verder aan het uitwerken."

Daarnaast wil de stichting ook carnaval 'bij de Tullepetaonen thuis brengen'. "Dat willen we ook doen als ons leutfeest helemaal niet door zou kunnen gaan. Hoe dan ook vinden we dat we ons leutfeest bij onze Tullepetaonen onder de aandacht moeten blijven brengen door het gebruik van social media, internet, een mooie Kwakkelkrant en bijvoorbeeld reporters die verslag doen van bezoeken bij mensen thuis."

Sommige activiteiten gaan wel door, zoals de kerkdienst en de Kiendermiddag. Daarnaast komt er ook gewoon een vergadering waar de Boerenraad wordt geïnstalleerd en de functionarissen worden benoemd. "We hebben een uitstekend motto, er komt een liedje, het veldteken wordt inmiddels al geschilderd, de verkoopartikelen worden uitgevent en er komt een Kwakkelkrant."

Deze plannen worden op 23 september nog officieel aan de boerenraad voorgelegd. "Natuurlijk zijn er duizend vragen en veel beren op de weg. Maar het glas is half vol en we denken met deze aanpak een goede aanloop te kunnen nemen naar ons leutfeest in 2021. Wa d’n optreje zal ut worre!"

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>