Nieuwe raadszaal gepresenteerd: Betere opstelling én beter geluid
Foto: CHRISTIAN TRAETS

Nieuwe raadszaal gepresenteerd: Betere opstelling én beter geluid

ROOSENDAAL - Burgemeester Han van Midden en raadsgriffier Elsbeth van Straaten - Noyons hebben donderdag de nieuwe raadszaal gepresenteerd in het oude Raadhuis op de Markt in Roosendaal. 


Al langere tijd werd er in de raad gesproken over het vernieuwen van de raadszaal. Het gehele raadhuis is in 2005 gerenoveerd en daardoor waren een aantal zaken flink verouderd. Onder andere de geluidsinstallatie van de raadszaal voldeed niet meer aan de wensen. Zo was de installatie storingsgevoelig en hij vertoonde gebreken. De stoelen waren inmiddels ook zo'n 14 jaar oud en daarmee duidelijk aan vervanging toe. Ook de opstelling in de raadszaal voldeed niet meer aan de huidige wijze van vergaderen.  

Nieuwe opstelling

"Tijdens commissievergaderingen moest er meubilair en microfoonposten worden bijgeplaatst, het debat werd bemoeilijkt omdat de deelnemers over twee rijen waren verdeeld en elkaar hierdoor vaak niet konden aankijken, de voorzitter had onvoldoende zicht op de aanwezigen, de opstelling was teveel symbolisch gericht naar het college en er was in de buurt van zitplaatsen geen stroomvoorziening voor iPads, laptops, telefoons", somde het college eerder al op. De hoekopstelling is daarom veranderd naar een boogopstelling. Alle raadsleden zijn voortaan goed zichtbaar en hoorbaar en alles kan digitaal gestreamd worden.

Rondleiding

De komende tijd worden er nog een Brabantse en Roosendaalse vlag achter de voorzitter geplaatst met daarboven de Latijnse spreuk 'audite et alteram partem’. "Vanwege de 1,5 meter regel kan de voltallige raad hier helaas nog niet vergaderen, maar er worden wel commissievergaderingen en inspraakavonden georganiseerd." Publiek kan al wel een kijkje nemen in de vernieuwde raadszaal tijdens Open Monumentendag op 12 september met rondleidingen door raadsleden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>