Aantal gescheiden inwoners flink toegenomen in Roosendaal
Fotoarchief

Aantal gescheiden inwoners flink toegenomen in Roosendaal

ROOSENDAAL - Het aantal inwoners van de gemeente Roosendaal dat in de afgelopen tien jaar is gescheiden is met 1,5 procent toegenomen. Roosendaal is daarmee harder gestegen dan het provinciale gemiddelde van 1,2 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek die Independer op de Dag van de Scheiding in kaart heeft gebracht.  


Het aandeel gescheiden inwoners ligt landelijk op 7,8 procent. In Noord-Brabant ligt dat scheidingspercentage op 7,6 procent en in Roosendaal ligt dat percentage zelfs op 8,8 procent. "Opvallend genoeg nam het aantal gescheiden inwoners de afgelopen tien jaar in alle Noord-Brabantse gemeenten toe. De gemiddelde stijging komt hier neer op 1,2 procent." Wel zijn er gemeentelijke verschillen binnen de provincie. De grootste stijging is te zien in Grave (+2,2%), gevolgd door Geertruidenberg (+2,1%). De kleinste stijging vond de afgelopen tien jaar plaats in Eindhoven (+0,2%).

Opvallende gemeenten binnen Noord-Brabant

Binnen Noord-Brabant wonen - relatief gezien - de meeste gescheiden mensen in Helmond. In die gemeente is namelijk 9,2% van de inwoners gescheiden. Ook in Bergen op Zoom (9,1%) en Valkenswaard (9%) is het percentage gescheiden inwoners relatief hoog. Van alle Noord-Brabantse gemeenten is het percentage daarentegen het laagst in Sint Anthonis: hier is ‘slechts’ 4,9% van de inwoners gescheiden.

Voor meer informatie over jouw gemeente bekijk het overzicht bij Independer.

Bron: Independer

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>