Vrouw (39) aangehouden na uitgeven vals geld in supermarkt

Vrouw (39) aangehouden na uitgeven vals geld in supermarkt

ROOSENDAAL - Een 39-jarige vrouw uit Roosendaal is zaterdagmiddag aangehouden nadat zij in een supermarkt probeerde te betalen met vals geld. De vrouw is na verhoor weer vrijgelaten. 


De vrouw probeerde met vals geld haar boodschappen in een supermarkt aan de Philipslaan af te rekenen. Een oplettende medewerker tipte de politie. De vrouw is meegenomen naar het bureau, maar mocht na verhoor weer weg. 

Snelle controle
Het ene vals geld lijkt echter dan het andere. Soms kun je na een snelle controle al ontdekken of het briefgeld echt of nep is. Daarbij zijn een aantal kenmerken waar je naar moet kijken. Echte biljetten hebben de volgende kenmerken:
- Let altijd op de inkt. Voel de voorkant van het biljet. Vooral de lijntjes aan de linker- en rechterrand zijn goed voelbaar.
- Houd het biljet tegen het licht. In het watermerk verschijnen een gebouwtje en het getal 5. Het getal licht sterker op dan het gebouwtje. Op een donkere ondergrond wordt het watermerk, en vooral het getal, donkerder.
- Kantel het biljet en zie in het groene glanzende getal 10 een lichtbaan op-en-neer bewegen.
- Kantel het biljet en er verschijnt een goudkleurige glanzende band. De band verandert van goudgeel naar bijna helemaal voorzichtig. In de band ziet u het getal 10 en het euroteken.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>